“Megane Renault Sport” - Lietuvoje dar šiemet

Dar šių metų lapkritį-gruodį Lietuvoje pasirodys hečbeko „Megane“ versiją – „Megane Renault Sport“. Agresyvia, dinamiška išvaizda pasižymintis automobilis, turi net 250 AG.

Naujoji „Megane R.S.“ yra aprūpinta naujos kartos 2,0 litrų 16 V varikliu su turbokompresoriumi, kuris išvysto 250 AG esant 5500 aps./min. Maksimalus naujosios „Megane R.S.“ sukimo momentas yra 340 Nm esant 3000 aps/min. Dėl įvairių patobulinimų, variklis tapo 20 AG pajėgesnis negu „Megane R26.R“. Naujasis sportinis modelis komplektuojamas su 6 laipsnių mechanine pavarų dėže.

Sportiškoji „Megane“ iki 100 km/h greičio įsibėgėja per 6,1 s, o 1000 m nuvažiuoja per 25,7 s. Atsižvelgiant į variklio galingumą, modelis sunaudoja optimalų kiekį degalų: mišriu ciklu 8,4 l/100 km ir išmeta 195 g/km CO2.

„Megane R.S.“ pirkėjai galės rinktis iš dviejų modelio versijų, komplektuojamų su skirtingomis važiuoklėmis. Pirmoje versijoje bus įtaisyta standartinė „Sport“ tipo važiuoklė, pritaikyta kasdieniam važinėjimui, o antroji versija bus aprūpinta ekstremalesnį vairavimą užtikrinančia „Cup“ tipo važiuokle, tinkančia ir sportinei trasai.

Naujoji „Megane R.S.“ turi tuos pačius pagrindinius išorės bruožus kaip ir kupė versija, tačiau savo sportinę prigimtį pabrėžia keletu išskirtinių detalių, pasiskolintų iš „Formulės 1“. Naujojo modelio ratų arkos platesnės, kad automobilis puikiai atrodytų su 18 ar 19 colių ratais. Priekiniame buferyje suprojektuota didelė oro paėmimo anga ir „Formulės 1“ tipo aerodinaminis spoileris. Automobilio gale dėmesį traukia platus per vidurį sumontuotas išmetamųjų dujų vamzdis bei įspūdingas spoileris. Išskirtinę išvaizdą patvirtina ir priekyje esantys šviesos diodų pažibinčiai.

Automobilio interjeras sportiškas, reguliuojama vairuotojo sėdynė, odinės šildomos sėdynės aprūpintos elektronine nustatymų atmintimi.

Naujoji „Megane R.S.“ aprūpinta daugybe papildomos įrangos, kuri teikia dar daugiau vairavimo malonumo. Modelis taip pat turi 2 visiškai naujus technologinius sprendimus, kurie suteikia automobiliui daugiau išskirtinumo: „Renault Sport Dynamic Management“ sistemą, leidžiančią valdyti ESP, bei „Renault Sport Monitor“, kuri suteikia vairuotojui visą reikalingą realaus laiko informaciją apie variklio darbą ir kitus parametrus.

„Megane R.S.“, kaip ir kiti naujosios „Megane“ modeliai, gaminama Palencia gamykloje Ispanijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių