Kaip išvengti erzinančių pakeleivių viešajame transporte?

Kasdien autobusu važinėjantis amerikiečių rašytojas Jonathanas Shipley siūlo keletą efektyvių būdų, kaip išvengti nepageidaujamos draugijos viešajame transporte.

„Važinėjantys viešuoju transportu privalo turėti strategijų ir nepatikėti likimui to, kas šalia tavęs įsitaisys autobuse. Toks jau tas gyvenimas: šalia būtinai prisės kokia nors rėkianti ar dvokianti persona“, – sako 38 metų J.Shipley iš Sietlo.

Vienas jo patarimų – įsitaisyti prie vyresnio amžiaus moteriškės. J.Shipley praktika rodo, kad jos retai kada skleidžia nemalonų kvapą ir dažniausiai nebūna pakvaišusios.

Taip pat minėtinas ir visiems gerai žinomas triukas, kai ant gretimos laisvos sėdynės padedamas krepšys ir keleivis apsimeta miegančiu bei nejučia užėmusiu pusę antros sėdynės.

Be to, patartina vengti pačiame priekyje ir transporto priemonės gale esančių sėdynių, kurias dažniausiai užima keistuoliai ir chuliganai.

Dar kelios veiksmingos taktikos – nutaisyti veido išraišką „netrukdyk man“ arba „nekenčiu“, vengti bet kokio akių kontakto, ištiesti kojas taip, kad jos užimtų ir dalį kitos sėdynės erdvės, užmesti ten paltą ir taip sukurti įspūdį, kad ši vieta – jau užimta arba tiesiog apie tai pameluoti.

Psichologai sako, kad toks elgesys natūraliai žmonėms būdingas dėl savisaugos ir komforto siekio, t.y. nenoro dalytis nedidele viešąja erdve su nepažįstamaisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

da

da portretas
nu pamegintum pas mus atvaziuoti i lietuva ir prisesti prie vyresnio amžiaus moteriškės, tai uzuostum tokia smarve kad greitai pakeistum savo nuomone, kai metu metais nesiprasusia tos vyresnio amziaus moteriskes, kad maziau moketi uz silta vandieni

v

v portretas
labai issamus, informatyvus, idomus ir nepakartojamas straipsnis. tiesiog super.

Hm

Hm portretas
Įdomu, ką autorius siūlo daryti tuomet, kai vieta autobuse nurodyta ant bilieto? Kitaip tariant, tarpmiestiniame transporte, kuriuo iš taško A į tašką B vykstama ilgiau, todėl ir erzinantys pakeleiviai erzina labiau?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių