Premjeras nesutinka su D.Pavalkiu: Šiaulių ir Edukologijos universitetai - reikalingi

  • Teksto dydis:

Ir Šiaulių, ir Edukologijos universitetai šaliai reikalingi, tačiau jie privalo atitikti universitetams keliamus reikalavimus, sako premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius.

"Abu universtitetai Lietuvai yra reikalingi, esu tuos nuomonės, bet dėl paruošimo lygio, kokybės - tam yra akredituojamos programos, keliami reikalavimai dėstytojams", - ketvirtadienį Žinių radijui sakė premjeras, komentuodamas švietimo ir mokslo ministro pareiškimą, kad tokių universitetų kaip Šiaulių ir Edukologijos turėtų nebelikti.

A.Butkevičiaus teigimu, reikia įvertinti šių aukštųjų mokyklų studijų programas, ar jos tikrai akredituotos, ar ten dirba kvalifikaciją atitinkantys dėstytojai ir ar jie tikrai įgyvendina tai, kas numatyta studijų programose.

"Manau, būtų neišmintinga Šiauliuose uždaryti universitetą, nes tai yra kultūrinis ir švietėjiškas židinys. Jeigu universitetuose yra tam tikrų problemų, reikia įsigilinti, ar tikrai vadovai atitinka šiuo metu keliamus reikalavimus", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Jis taip pat pridūrė turįs per mažai informacijos, kad galėtų daryti galutines išvadas.

Antradienį Seime švietimo ir mokslo ministras "darbietis" Dainius Pavalkis pareiškė, kad Šiaulių ir Edukologijos universitetai nekokybiškai rengia specialistus, ir tokių universitetų šalyje neturėtų būti.

"Universitetai blogina kokybę, bet neužsidaro (...) Klausimas, ar turėtų funkcionuoti Šiaulių universitetas, Pedagoginis universitetas (Edukologijos universitetas - BNS), ruošdami ne visiškai kokybišką produkciją Lietuvos rinkai", - sakė ministras.

Šių aukštųjų mokyklų vadovai savo ruožtu tvirtino esą šokiruoti tokių ministro žodžių ir neatmetė galimybės kreiptis į teismą.

Lietuvoje iš viso veikia 14 valstybinių ir 9 nevalstybiniai universitetai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių