Dėl didesnio mokinių skaičiaus – papildomi 5 mln. litų

  • Teksto dydis:

Vyriausybė antradienį perskirstė savivaldybėms tikslinę dotaciją, skirtą mokinio krepšeliui finansuoti nuo rugsėjo 1 dienos iki metų pabaigos.

"Mokinio krepšelio lėšas šiemet būtina perskirstyti tarp savivaldybių, nes devyniose savivaldybėse mokinių skaičius didėja ir joms papildomai reikia skirti apie 5 mln. litų, tuo metu 51-oje (savivaldybėje - BNS) - mažėja ir joms atsilaisvina apie 8 mln. litų", - posėdyje sakė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Kaip BNS informavo Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), mokinių skaičius pagal 2013 metų rugsėjo 1 dienos duomenis padidėjo Birštono, Vilniaus miesto ir rajono, Kaišiadorių rajono, Klaipėdos miesto, Kauno miesto, Šilutės rajono, Kazlų rūdos ir Elektrėnų savivaldybėse.

Iš savivaldybių, kuriose mokinių skaičius sumažėjo, paimta ne visa atsilaisvinusi suma - kaip nurodo ŠMM, po sumažinimo kiekvienoje iš šių savivaldybių paliekama apie 38 proc. atsilaisvinusių lėšų. Bendra šio likučio suma – 3 mln. litų.

"Priėmus nutarimo projektą, būtų sudarytos galimybės padengti bent dalį lėšų poreikio pedagogų išeitinėms ir kitoms susijusioms išmokoms mokėti – tam būtų naudojamos ne ugdymo planui įgyvendinti skirtos lėšos, bet lėšos, atsilaisvinusios dėl mokinių skaičiaus mažėjimo nuo rugsėjo 1 dienos. Būtų apmokėta už prekes ir paslaugas, būtinas tinkamam ugdymui užtikrinti", - aiškina ŠMM.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių