Žydų kapinėms – savivaldybių dėmesys

  • Teksto dydis:

Paveldosaugininkai ir Lietuvos žydų bendruomenės atstovai pastebi, kad vis daugiau šalies savivaldybių imasi iniciatyvos tvarkyti bei prižiūrėti apleistas žydų kapines ir memorialines vietas, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Tendencijos išties labai teigiamos. Prižiūrėti kapines – savivaldybių funkcija, ir jau turime daug gerų pavyzdžių. Vienas jų – Kretinga, tačiau labai gražiai tvarkosi ir Vilnius, Alytus, gerą valią parodė Molėtai, kitos savivaldybės“, – sako Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky.

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus vyriausiasis valstybinis inspektorius Laisvūnas Kavaliauskas taip pat teigė, kad pastarąjį dešimtmetį situacija dėl žydų kapinių bent jau Klaipėdos apskrityje smarkiai pasikeitė, nebeliko visiškai netvarkomų ir neprižiūrimų žydų kapinių ar istorinių vietų.

Kretingoje žydų kapinės neseniai buvo aptvertos, įrengti rakinami vartai, paskirtas prižiūrėtojas.


Šiame straipsnyje: žydų kapinėsžydaiKapinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

mokesčių mokėtoja

mokesčių mokėtoja portretas
kodėl švaistomi kauniečių mokesčių mokėtojų pinigai žydų kapinėms ?????????????? Kodėl mes privalome prižiūrėti tas kapines ir už ką ?????????? Ko daugiau tie žydai rėkia, tuo labiau mūsų valdžiažmogiai šoka pagal jų dūdelę, švaistydami mokesčių mokėtojų pinigus net neatsiklausia kauniečių. Skirkit tuos kauniečių uždirbtus pinigus mokesčių mokėtojų vaikų vaikų būreliams. Ubagai būdami tvarkom kažkokių , kažkokias kapines............

genocidas

genocidas portretas
gal lietuva izraelio kolonija?

Hmm...

Hmm... portretas
Tarp mūsų žydų tautybės žmonių pilna, senieji žydai važiuoja senti arba po pusmetį sėdėti Druskininkuose ar Harmony parke, Zurofafas ne tik nuolat stebi kaip mes ir ką mes, bet ir vos neapsiženino.Po labai jam mielo Vanagaitės rečitalio ir benefisų šmeižiančių partizanus..Tik baigėsi skandalas koki lietuviai žydams buvo negeri, tuoj pat baigėsi ir toji meilė:DD)Na va. O tvarkyti ir finansuoti visokių be ženklo sudegusių per karą žydų getų atstatymų a;lia kultūros paveldų vėl turi lietuviai?TAIGI MES NEGERI!Todėl reikia nusiraminti ir kadangi mes negeri tai tokiais ir būkime.Vistiek ponams moišėms nieks neveikia-nei atsiprašymai,nei kompensacijos už karo metu sudegusį žydų turtą, nei nenutrūkstama pinigų upė į Lietuvos žydų fondus.Loja ant mūsų ir loja-jiems nebus niekad gana..
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių