Sveikata
Žuvimis prekiavo iš purvinų dėžių
Per šventes padidėja galimybė apsinuodyti blogos kokybės maisto produktais.
Pasak gydytojų higienistų, prieš šventes suaktyvėja nelegali prekyba namuose pagamintais maisto produktais – konservuotomis, marinuotomis, sūdytomis daržovėmis ir grybais, mėsa, žuvimi. Neteisėtai prekiaujama tam nepritaikytose vietose – šalia prekybos centrų, turgaviečių prieigose.
„Perkantys tokią produkciją turėtų nepamiršti, kad jeigu jos kilmė nežinoma, vadinasi, galėjo būti nepaisoma gaminimo ir laikymo sąlygų“, - sakė Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotoja Jūratė Mačiulienė. Jos nuomone, pavojingesni blogos kokybės konservuoti produktai – jie gali sukelti botulizmą. Rauginti produktai ne tokie pavojingi.
Maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai vakar dalyvavo ekonominės policijos reide į uostamiesčio turgavietes. Jo metu senojoje turgavietėje išaiškinti du, naujojoje turgavietėje – vienas prekybos šviežia žuvimi pažeidžiant taisykles atvejai.
„Nors prekiautojai tarpininkai turėjo tvarkingus žuvų kilmės dokumentus, aptikome produktų pakuotės ir ženklinimo pažeidimų. Be to, žuvis buvo gabenama antisanitarinėmis sąlygomis“, - sakė J. Mačiulienė.
Prekiautojams buvo skirtos 100 litų baudos. Higienistai ragina žmones būti budrius, nepirkti neaiškios kilmės produktų, parduodamų prekybai nepritaikytose vietose.
Naujausi komentarai