Žmoną palaidojęs dailininkas buvo šokiruotas verslininkų gobšumo

Žmoną palaidojęs dailininkas Andrius Mačys jaučia nuoskaudą dėl verslininkų noro bet kokia kaina užsidirbti ir pasigenda detalesnės informacijos sutrikusiam klientui. Laidojimo paslaugų įmonė tvirtina, kad žmonės visada turi galimybę rinktis pigesnes prekes ir paslaugas, susipažinti su įkainiais.

Pageidavo kremuoti

Dailininkas ir pedagogas, šiuo metu pensininkas A.Mačys praėjusį mėnesį palaidojo žmoną, su kuria gyveno 42 metus. "Suprantama, kad netekties valandą daug nesvarstai, tiesiog sutinki su laidojimo įmonės atstovo rekomendacijomis, tik paskui gavus paslaugų išklotinę kyla daug klausimų", – pasakojo A.Mačys.

Jo žmona prieš mirtį pageidavo būti kremuota. Ji ne vienus metus buvo kankinta sunkios ligos, todėl nenorėjo, kad jos kūnas būtų pašarvotas prieš kremuojant. Artimieji, giminės, draugai atsisveikino su ja jau prie urnos.

Piktino nepagarba

A.Mečys ir kiti artimiausi šeimos nariai buvo pakviesti paskutinį kartą pabūti su velionės kūnu prieš išvežant jį į Kėdainių krematoriumą. "Mus šokiravo, kad žmonos kūnas bet kaip užmestas gulėjo ant transportavimo vežimėlio, nors buvau nupirkęs karstą. Tik po to, kai kreipėmės į administraciją, kūnas buvo paguldytas į karstą", – teigė A.Mačys.

Labiausiai jį nustebino, kai suteiktų paslaugų išklotinėje pamatė, kad įmonė nurodė 50 litų už mirusiosios grimavimą, nors, dailininko teigimu, niekas jo nematė. "Taip pat buvo keista, kad reikėjo primokėti 40 litų už karsto papuošimą, nors to visai neprašiau, nes karstas nuo šaldytuvo patalpos buvo vežamas į krematoriumą ir ten sudegintas. Atrodo, smulkmenos, bet jaučiausi apgautas: argi sunku buvo apie tai pranešti iš anksto", – kalbėjo A.Mačys.

Abejoja kainų pagrįstumu

Jis taip pat sakė nesuprantantis, kodėl paslaugų išklotinėje nurodyta 220 litų salės nuoma ir atskirai apskaičiuota atributikos nuoma – 115 litų. Pasak vyro, atributiką sudarė tik dvi žvakidės ir arbatinukas. Taip pat nurodytas 65 litų mokestis už salės administratorės paslaugas. "Jos mes nė nematėme", – tikino A.Mačys.

Jis sakė nesuprantantis ir kai kurių kitų paslaugų: pavyzdžiui, minimas kūno pernešimas iš šaldytuvo, kainavęs 90 litų, po to įrašytas mirusiosios nešimas iš pirmo įmonės patalpų aukšto į trečią, kuris atsiėjo 60 litų.

Mirusiosios nuvežimas į Kėdainius kainavo 400 litų. Pats kremavimas – 1 650 litų. "Kyla klausimas, kodėl įmonė ant savo biuro langų reklamuoja 500 litų kremavimo kainą", – gūžčiojo pečiais A.Mačys.

Laidojimo paslaugų įmonei A.Mečys sumokėjo beveik 6 tūkst. litų. "Tų pinigų man negaila, bet noriu perspėti žmones, kad net ir sunkią valandą būtų budrūs, atidžiai studijuotų kainas, išsamiai išklausinėtų, kokios paslaugos bus suteiktos. Jei įmonės atstovai brangintų klientą, to nereikėtų", – mano A.Mačys.

Verslininkai mano kitaip

Laidojimo paslaugų įmonės "Liūdinga" vadovas Rolandas Laurinavičius teigė, kad klientai visada gali susipažinti su visų bendrovės siūlomų prekių kainomis. "Visada iš anksto pateikiami ir išsamūs paslaugų įkainiai. Žmonės turi galimybę pasirinkti jiems tinkamą prekę ar paslaugą", – tvirtino jis.

Pasak įmonės vadovo, į redakciją kreipęsis dailininkas pats išsirinko ir nurodė brangesnę urną, karstą.

"Pas mus yra ir pigesnių prekių. Tačiau klientas į kainas nežiūrėjo, rinkosi tai, kas jam tiko labiausiai. Mūsų darbuotojai siūlė jam pigesnius gaminius", – aiškino R.Laurinavičius.

Jis neigė, kad velionė nebuvo nugrimuota ir nepagarbiai atvežta artimiesiems prieš vežant ją kremuoti. "Velionė nebuvo pašarvota, su ją atsisveikinti artimieji atvyko į šaldymo kambarį, todėl vaizdas ir buvo nepriimtinas. Tačiau žmonės paruošė veidą – tai ir buvo grimavimas", – sakė R.Laurinavičius. Jis teigė, kad daugiau skundų nesulaukiantis, o ir siūlęs nuolaidų dėl nesusipratimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dana

Dana portretas
Retai kada išgirsti apie tokias firmas gerus žodžius.Mums pasisekė,kad rekomendavo firmą ,įsikūrusią Zanavykų gatvėje ,šalia turgaus.Mirtis buvo labai baisi ,o supratimą , pagalbą ir užuojautą ,pajutome iš šios firmos savininko.Atsiprašau,pavardės nežinau,bet ten dirba tikrai ne gobšuoliai.

as1

as1 portretas
kazkokia valstybine istaiga turetu kontroliuoti nors tokias, specifines firmas. Jeigu sales nuoma kainuoja 400 Lt, tai taip ir privalu rasyti, o ne ne prideti: uz patalpu vedinima, grindu plovima ir t. t.

ina

ina portretas
todėl kad niekas nekontroliuoja, tų sukčių,o nelaimės valandą ne tas rūpi,bet....daugiau viešinti tuos verslinikus reiktų ir savaime atsisijotų,nes tų siūlančių kiek tik nori
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių