Vyriausybė svarstys planą didinti renginių žiūrovų skaičių

  • Teksto dydis:

Vyriausybė ketvirtadienį planuoja svarstyti Kultūros bei Švietimo ministerijų siūlymą nuo rugsėjo atsisakyti žiūrovų skaičiaus ribojimo tiek lauke, tiek uždarose patalpose vykstančiuose renginiuose.

Be to, daugėjant įvežtinių atvejų, ketinama aptarti galimas prevencines priemones.

Premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad keliolikos koronavirusu užsikrėtusių Uzbekijos piliečių, atvykusių dirbti į Lietuvą, atvejis verčia skubiai reaguoti. Pasak Vyriausybės vadovo, būtina imtis maksimalių prevencijos priemonių, kad vėliau keliems mėnesiams nereikėtų sustabdyti šalies gyvenimo.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis prašo numatyti privalomą asmenų, atvykusių iš trečiųjų šalių, ištyrimą mobiliuosiuose patikros punktuose dėl koronaviruso infekcijos.

Praėjusią savaitę premjeras paprašė šios savaitės Vyriausybės posėdžiui parengti projektą dėl būtinųjų apsaugos priemonių taikymo viešajame transporte, prekybos vietose ir uždaruose renginiuose.

Vyriausybės pasitarime planuojama svarstyti planą, kada ir kiek dalyvių būtų leidžiama į renginius.

Pagal projektą, nuo liepos 17 dienos renginiuose uždarose patalpose gali dalyvauti ne daugiau nei 400 žiūrovų, nuo rugpjūčio 1 dienos – iki 500, nuo rugpjūčio 16 dienos – iki 600 žmonių, o nuo rugsėjo 1 dalyvių skaičius nebūtų ribojamas.

Renginiuose lauke iki rugsėjo galėtų dalyvauti ne daugiau kaip 1 tūkst. žiūrovų – tiek, kiek gali dalyvauti ir šiuo metu.

Dabar galiojančiame Vyriausybės nutarime renginių dalyvių skaičius nustatytas iki rugpjūčio 16 dienos.

Švietimo viceministrė Kornelija Tiesnesytė BNS yra sakiusi, kad toks sprendimas siūlomas remiantis ir epidemiologine situacija, ir kitomis priežastimis.

Anot jos, tokio plano reikia renginių organizatoriams, kad galėtų planuoti savo veiklą.

Pasak K. Tiesnesytės, Vyriausybei priėmus sprendimą neriboti nuo rugsėjo žiūrovų skaičiaus renginiuose, daugiau atsakomybės tektų ir renginių organizatoriams. Jie turėtų užtikrinti atstumus tarp žiūrovų, apsauginių kaukių dėvėjimą ir pan.

Taip pat numatyta galimybė ministerijų siūlomus planus tikslinti arba atšaukti, jeigu šalyje keisis koronaviruso situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asas

asas portretas
besmegeniai cia kaukes liepe nesioti cia skaiciu didina
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių