Vyriausioji krivė: dėl nepripažinimo „Romuva“ skųsis Žmogaus teisių teismui

  • Teksto dydis:

Seimui birželio pabaigoje nesuteikus valstybės pripažinimo senovės baltų religinei bendrijai „Romuva“, jos vyriausioji krivė Inija Trinkūnienė žada, kad bendruomenė kreipsis į Europos Žmogaus teisių teismą dėl valstybės pripažinimo.

„Rengiame dokumentus kreiptis į Europos Žmogaus teisių teismą “, – sekmadienį LRT radijui sakė I. Trinkūnienė.

Šiuo meta greta devynerių valstybės pripažintų ir Seimo paskelbtų tradicinėmis religinių bendrijų, kurioms suteikiamos išskirtinės teisės ir valstybės dotacijos, pripažintos ir keturios netradicinės – babtistai, adventistai, sekmininkai ir Naujoji apaštalų bažnyčia.

Visos kitos religinės bendrijos net ir oficialiai įregistruotos yra laikomos valstybės nepripažintomis.

BNS anksčiau rašė, kad su valstybės pripažinimu „Romuva“ įgytų teisę į žemės mokesčio lengvatą, jos kriviai būtų buvę privalomai valstybės draudžiami socialiniu draudimu, sudarytos santuokos būtų pripažintos kaip sudarytos civilinės metrikacijos įstaigoje. 

Per 2001 metų gyventojų surašymą senajam baltų tikėjimui save priskyrė 1,2 tūkst. gyventojų, o 2011 metais – jau 5,1 tūkst. gyventojų. Pasak I. Trinkūnienės, šiuo metų skaičius gali būti išaugęs ir dešimt kartų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagonis

Pagonis portretas
Teisingai daro, kad Žmogaus teisių teismui skundžia kryžininkų daromas neteisybes Lietuvai. Mes turime ne klūpėti, o stovėti, paip Protėviai šimtus metų gindami Tėvynę, kalbą, savo Dievus ir Deives. Ginkimės!

NEPRIPAŽINS

NEPRIPAŽINS portretas
- tokio judėjimo, Žmogaus teisių teismas ir tegu nesvaigsta šita kirvė, nes jis jau skirtas pasaulinei romų religijai - Romuvai. Todel lietuviai negali savintis romų religijos ir jų naujai sukurtos Romuvos maldos namų.

Anna

Anna portretas
Sveiki, rekomenduoju apsilankyti populiariausioje pažinčių svetainėje su puikiu paieškos varikliu, kuriame randama seksualinė partnerė - www.lady4.fun Parašykite man, aš visada ten prisijungę :)
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių