VTEK tirs D.Valio veiksmus prekiaujant akcijomis

Tarnybinės etikos sargai antradienį nusprendė pradėti tyrimą dėl generalinio prokuroro Dariaus Valio galimo pažeidimo, jam deklaruojant privačius interesus.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradės tyrimą dėl to, ar D.Valys laiku ir tinkamai deklaravo vertybinių popierių pirkimo-pardavimo sandorius, BNS sakė komisijos atstovas.

Tyrimą komisija nusprendė pradėti gavusi dienraščio "Lietuvos žinios" žurnalistės Rasos Kalinauskaitės kreipimąsi.

Dienraštis rašė, jog D.Valys, būdamas generaliniu  prokuroru, prekiavo "City Service" ir Panevėžio statybos tresto akcijomis - jo deklaracija šiemet buvo papildyta įrašais, liudijančiais, kad jis turi "City Service", PST ir dar kelių bendrovių akcijų, bet vėliau šios akcijos iš deklaracijos dingo.

VTEK anksčiau pranešė, jog šįkart komisijos turima informacija leidžia manyti, kad D.Valys, deklaruodamas privačius interesus, pavėluotai pateikė informaciją apie vieną sandorį.

D.Valio Etikos komisijai pateiktoje interesų deklaracijoje keli nurodyti sandoriai yra atlikti daugiau nei prieš metus - 2009-ųjų lapkritį per bendrovę "Interactive Brokers" pirkta vertybinių popierių už 50-75 tūkst. litų, pernai balandį per Ūkio banką pirkta vertybinių popierių už mažiau nei 5 tūkst. litų.

Etikos sargai balandžio pabaigoje nusprendė nepradėti tyrimo dėl generalinio prokuroro galimo interesų konflikto - komisija buvo gavusi prašymą tokį tyrimą pradėti dėl D.Valio anksčiau turėtų "City Service" ir Panevėžio statybos tresto akcijų. VTEK tuomet nusprendė nusprendė, jog Generalinės prokuratūros sprendimai, susiję su šiomis bendrovėmis, buvo priimti D.Valiui jau pardavus šių bendrovių akcijas.

Etikos komisija taip pat pranešė, jog atsižvelgdama į žiniasklaidos priemonėse pateiktą informaciją, esą ne visi Generalinėje prokuratūroje pareigas einantys prokurorai tinkamai deklaruoja savo privačius interesus, Generalinei prokuratūrai pavedė patikrinti, ar joje dirbantys prokurorai tai daro Įstatymo nustatyta tvarka.
D.Valys prokuratūrai pradėjo vadovauti pernai birželį.


Šiame straipsnyje: Darius ValysVTEK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių