VTEK aiškinsis, ar Jonavos meras ir vicemerė nepažeidė tarnybinės etikos

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketvirtadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus ir vicemerės Birutės Gailienės elgesio.

Etikos sargai aiškinsis, ar jie nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Tyrimas pradėtas gauto pranešimo pagrindu.

„Esą šių metų vasarį M. Sinkevičius ir B. Gailienė nenusišalino savivaldybės tarybos posėdyje svarstant ir priimant sprendimus, susijusius su parko įrengimu Rimkų mikrorajone. Pranešime nurodoma, jog meras ir vicemerė šiame rajone gyvena“, – teigia VTEK.

Jonavos rajono meras M. Sinkevičius ketvirtadienį BNS teigė nesijaučiantis padaręs nusižengimo, kadangi sprendimas dėl parko įrengimo svarstytas kartu su biudžeto projektu.

„Tiesa, kad gyvenu Chemikų gatvėje, daugiabučiame name, kuris yra Rimkų mikrorajone. Gyvena ne tik vicemerė, bet ir daugiau tarybos narių. Esu tikras, kad pranešėjai yra tarybos nariai, veikiantys opozicijoje“, – sakė Jonavos vadovas.

Parkas man nei per virtuvės langą, nei per balkoną nematomas nei plika akimi, nei su žiūronais, nes jį užstoja kelios eilės kitų daugiabučių.

„Kai nėra rimtos kritikos, belieka ieškoti sliekų ant asfalto, ir gaila, kad tam pasitelkiama VTEK, gaišinamas visų darbas“, – pridūrė jis.

Mero teigimu, parko įrengimo klausimas svarstytas kartu su visu biudžetu.

„Parko finansavimas – kaip ir kitų objektų – yra bendras biudžeto svarstymo metu priimtas sprendimas. Nesijaučiu padaręs nei moralinės, nei teisinės klaidos balsuodamas ir palaikydamas tai, kaip ir palaikydamas visą biudžetą. Jeigu būtų balsavę atskirai, tada dar gali susimąstyt. Jeigu būtų analogija, reikia žiūrėt – kažkoks darželis, į kurį eina vaikai, mokyklos, gatvės šalimais. Tai iš principo už biudžetą negali balsuot“, – kalbėjo M. Sinkevičius.

Jis taip pat teigė, kad parkas yra gana toli nuo jo namų – nutolęs per kelis šimtus metrų.

„Parkas man nei per virtuvės langą, nei per balkoną nematomas nei plika akimi, nei su žiūronais, nes jį užstoja kelios eilės kitų daugiabučių“, – sakė Jonavos rajono meras.

Etikos sargai primena, kad tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo. Tyrimui atlikti VTEK įstatymas numato trijų mėnesių terminą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Analitikas

Analitikas portretas
Skundikų buvo ir bus, o meras dirba Jonavos žmonėms ir taškas.

chemikas

chemikas portretas
jis dar blogiau uz teva niekad nesijaucia kaltu ! Tai jaunas chamas kuriam kito zmogaus nuomone nesvarbi .Is karto kaltas nes esi Opozicijoje , nes pagal ji tik dauguma protinga
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių