V.Janukovičius iki metų pabaigos žada atvykti į Lietuvą

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius ketina iki šių metų pabaigos apsilankyti Lietuvoje ir susitikti su jos vadovais, teigia Ukrainos žiniasklaida.Kaip rašo Ukrainos portalas „Kijevskij telegraf“, apie tai sakoma Ukrainos užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnybos pranešime.

Rugsėjo 3 dieną Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Valerijus Žovtenka ir naujasis Lietuvos užsienio reikalų ministerijos Rytų kaimynystės politikos departamento direktorius Edminas Bagdonas aptarė aktualius Ukrainos ir Lietuvos santykių klausimus.

„Atskiras dėmesys buvo skirtas klausimams dėl dvišalio dialogo plėtojimo aukščiausiu politiniu lygiu, visų pirma, tokiems svarbiems renginiams, kaip Ukrainos prezidento vizitas Lietuvoje ir Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministro vizitas Ukrainoje, suplanuotiems iki 2012 metų pabaigos“, - sakoma Ukrainos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Be to, šalys aptarė Kijevo ir Vilniaus bendradarbiavimą europinės integracijos ir ekonomikos srityse.Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė gegužę Ukrainoje susitiko su V.Janukovyčiumi ir Centrinėje klinikinėje ligoninėje Charkove aplankė buvusią premjerę, opozicinės Ukrainos susivienijimo „Tėvynė“ lyderę Juliją Tymošenko.

Lietuvos prezidentė tada pažymėjo, kad Ukrainos europinė perspektyva priklauso nuo buvusios premjerės gydymo užtikrinimo, ir perspėjo prezidentą dėl šalies galimos izoliacijos, jeigu joje išliks tokia pati padėtis dėl kalinių teisių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tutis

tutis portretas
Kažin ko tam Putino užpakalio kamščiui Lietuvoje prireikė?

Mutis

Mutis portretas
Ar gaila, tegul atvažiuoja.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių