Vištyčio gyventojai liko be policijos

Be policijos apsaugos palikti Vištyčio miestelio gyventojai teigia, kad su nerimu laukia poilsiautojų antplūdžio vasarą.

Vištyčio gyventojai sako jautęsi saugesni, kai miestelyje matydavo budinčius keturis policijos pareigūnus. Po to, kai miestelyje buvo panaikinta policijos nuovada, dabar artimiausia - Vilkaviškyje, praneša LTV naujienų tarnyba.

Vilkaviškio rajono valdžia taip pat piktinasi tokia reforma. Anot vietos valdžios, policijos struktūros reforma šioje pasienio zonoje - neapgalvota.

„Nusikaltimai, kontrabandos reikalai vyksta Vištyčio seniūnijos teritorijoje, Vištyčio ežero teritorijoje ir trijų pasienio valstybių sankirtoje“, - teigia Bronislovas Pilota, Vilkaviškio rajono Vištyčio seniūnijos seniūnas.

Tuo metu Marijampolės apskrities policijos vadovas tikina, kad padėtis nepasikeitė. Tik policijos pareigūnai esą rytais renkasi ne Vištyčio policijos nuovadoje, o Vilkaviškyje.
Kaip dažnai policininkai dabar būna pačiame miestelyje, viršininkas sako negalįs atsakyti.

Marijampolės apskrities merai kreipėsi į vidaus reikalų ministrą, prašydami išaiškinti, kodėl panaikintos ne tik Vištyčio, bet ir Pilviškių nuovados, tačiau sako atsakymo negavę.

Po policijos struktūros reformos iš 101 policijos nuovados teliko pusė.


Šiame straipsnyje: Vištytispolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių