R. Karoblis: konvencinės grėsmės niekur nedingo ir tebelieka

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis  po susitikimo su Jungtinių Amerikos Valstijų sausumos pajėgų sekretoriumi Ryanu D. McCarthy teigė, kad, nepaisant koronaviruso pandemijos ekonominių pasekmių, Lietuva tęs savo įsipareigojimus ir toliau skirs ne mažiau nei 2 procentus bendrojo vidaus produkto gynybos finansavimui.

„Tai tikrai labai svarbus vizitas. JAV yra svarbiausios mūsų transatlantinės saugumo ir gynybos partnerės. Šis vizitas, kiti veiksmai ir santykiai su JAV yra neginčytinas mūsų įsipareigojimo bei JAV dėmesio mūsų regionui bei Lietuvai įrodymas. Vizitas vyksta pasaulinės pandemijos metu, tačiau, šiandien akcentavome, kad konvencinės grėsmės niekur nedingo ir tebelieka“, – teigė R. Karoblis.

Vieną iš šalių bendradarbiavimo pavyzdžių R. Karoblis pateikė Pabradės poligoną.

„Jeigu žiūrėsime vien į Pabradės poligoną, jo investicijos tarp 2017 – 2019 metų viršija 8 mln. eurų. Tai yra bendradarbiavimo pavyzdys“, – sakė R. Karoblis.

Vizitas vyksta pasaulinės pandemijos metu, tačiau, šiandien akcentavome, kad konvencinės grėsmės niekur nedingo ir tebelieka.

„Tikiuosi, kad Lietuvos pastangos gerinant infrastruktūrą ir kitas priemones, pasitarnaus užtikrinant nenutrūkstamą JAV pajėgų buvimą Lietuvoje. Nepaisant galimų pandemijos ekonominių pasekmių, esame įsipareigoję tęsti bendrus JAV ir Lietuvos projektus“, – sakė jis.  

Ministras su aukštu JAV pareigūnu aptarė Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą gynybos srityje, JAV karių buvimą regione, bendrus įsigijimų projektus bei Lietuvos kariuomenės infrastruktūros plėtros projektus.

Siekiant, kad sąjungininkų pajėgų buvimas Lietuvoje veiktų kaip atgrasymo priemonė, Lietuva investuoja į infrastruktūros plėtrą Pabradėje bei kitur, gerina kitas priimančios šalies paramos sąlygas. JAV kariai kartu su Lietuvos ir kitų sąjungininkų šalių kariais ne tik naudojasi Lietuvos kariuomenės poligonų infrastruktūra, tačiau taip pat prisideda prie jos modernizavimo. Vien į Pabradės poligoną per 2017-2019 metus JAV yra investavusios apie 4,1 mln. JAV dolerių.

Be to, stiprinant Lietuvos kariuomenės pajėgumus, vykdomi ir bendri JAV ir Lietuvos įsigijimo projektai – praėjusių metų rudenį pasirašyta sutartis su JAV Vyriausybe dėl Lietuvos kariuomenės aprūpinimo šarvuotaisiais kovinės paramos visureigiais JLTV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiek

Kiek portretas
Kiek kainuoja toks paradas?

vyras

vyras portretas
kokios grazios uniformos.....bele koki isimyleciau....

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Trečias pasaulinis karas, konservatoriai puolą
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių