A. Veryga pats sukūrė medalį medikams

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pranešė pats sukūręs medalį medikams, jais bus apdovanoti dirbantieji koronaviruso židiniuose.

Ministras pranešė nusprendęs sukurti medalį medikams, nes šiemet dėl pandemijos nebuvo galima surengti tradicinės Mediko dienos minėjimo.

„Idėjas apie bet kokius renginius atidėjome, o ir laukti karantino pabaigos nesinorėjo, nes sunku prognozuoti, kada jis baigsis. Tad kilo idėja sukurti specialius medalius ir juos įteikti kovojantiems pirmosiose gretose su šiuo klastingu virusu!“ – savo „Facebook“ paskyroje penktadienį pranešė A. Veryga.

Jis teigė su komanda ieškojęs, kokius apdovanojimus siūlo gamintojai, bet neradęs nieko tinkamo.

„Tad vieną vakarą, likęs po ilgai trukusios darbo dienos, nupiešiau keletą eskizų. Į juos sudėjau medikams gerai žinomus simbolius – lazdą apsivijusią gyvatę. Atrinktas eskizas buvo pateiktas dizaineriams. Na, o šią savaitę mus pasiekė ir galutinis produktas!“ – pranešė ministras.

Anot jo, šie apdovanojimai bus teikiami labiausiai pasižymėjusiems medikams ir sveikatos priežiūros specialistams, kurie dirba gydymo įstaigose, karščiavimo klinikose, mobiliuose punktuose, laboratorijose dirbantiems laborantams, greitosios pagalbos darbuotojams, karštųjų linijų darbuotojams, savanoriams ir kitiems reikšmingai prisidėjusiems prie infekcijos plitimo suvaldymo.

Medicinos darbuotojų diena minima balandžio 27 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Veryga bus amžinai kaltas, nes atėmė kyšius iš daktaru ir pažabojo farmacininkus! Štai kur esmė! O visi mãstantys supranta, kad tai vienintelis geras Sveikatos Ministras!

...

... portretas
Sako, tas šizikas ir toliau 'kūryba' užsiiminėja, dabar kuria medalį (su 'karūna') apsikrėtusiems, kuriuos įteiks visiems susirgusiems - vietoj gydymo. Nes jis kaip gydytojas - MIRĘS. (ach, ve'Ryga, tu geriau savo NEUŽDIRBTUS tuos 5000*n € išdalink medikams, mainais galėsi VISUS medalius sau pasilikt ir .ant ... susikabint).

blablas

blablas portretas
na mano vienam darbe taip kalbėjo vadovybė: už gerą darbą duosim durneliams medalių, o naudą patys pasiimsim kitu pavidalu. Tegul džiaugias geležėlėm. Arba dar geriau, kokį garbės raštą atspausdindavo. Tipo va, už gerą darbą, o alga tai tokia pati likdavo dirbi gerai ar blogai. Tipo, neturi iš ko kelt. Tai kam tada dirbt pergerai? Iš neturėjimo ką veikt?
VISI KOMENTARAI 58

Galerijos

Daugiau straipsnių