Valstybės įmonė „Infostruktūra“ bus integruota į KAM

Valstybinį duomenų perdavimo tinklą valdanti valstybės įmonė „Infostruktūra“ nuo kitų metų turėtų būti integruota į Krašto apsaugos ministerijos žinioje esančias įstaigas, besirūpinančias kibernetiniu saugumu.

Susisiekimo ministerija parengė Vyriausybės nutarimo projektą, kuriuo „Infostruktūros“ savininko teises perduotų Krašto apsaugos ministerijai.

„Nuo naujų metų „Infostruktūra“ turėtų įsilieti į mūsų jau esančias tarnybas. Mes turime Kibernetinio saugumo ir telekomunikacijų tarnybą ir Vyriausybinį ryšių centrą. Tai bus gera proga peržiūrėti, išsigryninti ir šių institucijų funkcijas“, - BNS antradienį sakė krašto apsaugos viceministras Edvinas Kerza.

Jo teigimu, „Infostruktūros“ vykdomų komercinių interneto tiekimo paslaugų valstybė turėtų atsisakyti.

„Infostruktūra“ buvo įkurta 1992 metais, tuomet ji buvo pavaldi tuometinei Ryšių ir informatikos ministerijai. Nuo 2001 metų įmonė tapo pavaldi Vidaus reikalų ministerijai, o nuo 2015 metų - Susisiekimo ministerijai.

Ji teikia duomenų perdavimo tinklo paslaugas Prezidentūrai, Seimui, ministerijoms, Valstybės saugumo departamentui, Specialiųjų tyrimų tarnybai ir kitoms institucijoms.

Vyriausybė sprendimą dėl įmonės perdavimo Krašto apsaugos ministerijai turėtų priimti artimiausiomis savaitėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių