Vairuotojo pažymėjimas – ne asmens dokumentas

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį atmetė liberalo Remigijaus Šimašiaus siūlymą vairuotojo pažymėjimą prilyginti asmens dokumentui.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto išvada su siūlymu projektą atmesti patvirtinta 65 Seimo nariams balsavus už ir 8 prieš. Iniciatyvai nepritarė ir projektą vertinusi Vyriausybė.

Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisomis siūlyta nustatyti, jog asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu galėtų būti laikomas ir vairuotojo pažymėjimas.

Taip pat pataisos siūlė atsisakyti reikalavimo privalomai vežiotis automobilio techninės apžiūros dokumentą, numatyti galimybę vietoje vairuotojo pažymėjimo pateikti tikrinančiam policijos pareigūnui asmens tapatybės kortelę arba pasą.

Vyriausybės išvadą rengusi Susisiekimo ministerija pabrėžė, kad šiuo metu nėra tokio duomenų registro, kuris leistų bet kurioje šalies vietoje esančiam pareigūnui patikrinti transporto priemonės techninės apžiūros galiojimo laiką, informaciją apie vairuotojo pažymėjimą, vairuotojui taikomus administracinius ar medicininius apribojimus ir panašiai.

Pasak ministerijos, dar didesnių problemų iškiltų tikrinant užsieniečių dokumentus, o eismo įvykio dalyviai, su savimi neturintys vairuotojo pažymėjimo, nekviesdami pareigūnų negalėtų užpildyti įvykio deklaracijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
seimūnai tiek neišprusę, apkiautę kad nežino kad visose šalyse vairuotojo pažymėjimas vertinamas kaip pasas, tik ne Lietuvoj kur asilų gauja leidžia įstatymus, o juk priklausom EU IR REIKIA VARTOTI TUOS PAČIUS ĮSTATYMUS KURIE GALIOJA EU

g

g portretas
norgej siokiu tokiu dokumentu laikoma net banko kortele nes ant jos tavo nuotrauka ir asmens kodas ir nekyla jokiu rupesciu kai reikia save identifikuoti. o pas mus teisiu niekaip negali padaryti. nors del teisiu net medicina reikia praeiti.

vytasb

vytasb portretas
Nesuprantu logikos,tokia didziule salis,kaip JAV,visuose vidaus reikaluose naudoja vairuotojo pazymejima,o Lietuvai butinai reikia israsti dvirati.Tai tik imkime is pasaulio kas yra pazangaus,sutaupysime ir laiko ir pinigu,bet ne,mes protingesni!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių