V. Uspaskichas: geriausias premjeras būčiau aš!

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas jau regi koaliciją su opozicinėmis socialdemokratų bei Tvarkos ir teisingumo partijomis. Be to, jis mano, kad būtų geriausias kandidatas į premjerus. V. Uspaskichas teigia, kad jam naujoje vyriausybėje būtų priimtinas ir ministro portfelis.

– Ar jūs – būsimas premjeras?, – klausė žurnalistai į Darbo partijos Centrinę būstinę iš Kėdainių atvykusio V.Uspaskicho.

– Dar reikia sulaukti antrojo turo.

– Ar jūsų partija derėsis su socialdemokratais?

– Pirmos derybos bus su jais. Susiskambinsime, dar nesusiskambinome. Ką tik grįžau iš Kėdainių, iš pirties. Esu švarus visapusiškai.

– Tačiau socialdemokratų ir tvarkiečių mandatų sudaryti koalicijai gali neužtekti. Kas gali būti ketvirtasis koalicijos partneris?

– Žiūrėsime, su kuo ketvirtu kalbėti, jei prireiks. Bet matosi, kad neprireiks. Aš galvoju, šios trys partijos („darbiečiai“, „tvarkiečiai“, socialdemokratai – red .past.) turės daugiau nei 50 proc. balsų.

– Ar prezidentė jus galėtų paskirti premjeru?

– Reikia paklausti Dalios Grybauskaitės. Tai vienas dalykas. Kitas dalykas: aiškaus lyderio dar nėra. Tuo labiau, kol kas yra tik rinkėjų apklausa, ne rezultatai. Bet kokiu atveju, prezidentė turės daryti konsultacijas. Aš būčiau geriausias premjeras, bet čia priklausys nuo prezidentės.

– O jūs taip lengvai nusileisite, jei prezidentė sakys „ne“?

– Ką reiškia nusileisti? Juk yra Konstitucija. Ji turi elgtis pagal Konstituciją. Mes – normalūs civilizuoti žmonės. Aš matau, kad konservatoriai eina tuo pačiu keliu: su programa, kuri buvo ir šią kadenciją. Jos esmė – tiesiog laukti, kada pagerės situacija Europoje ir tada pagerės situacija pas mus. Mūsų programa kitokia. Mes norime kurti generuojančią ekonimiką, patys kurti, patys gaminti.

– Ar atsisakysite europarlamentaro mandato?

– Jeigu man bus rimtas pasiūlymas vadovauti vyriausybės pažangos programai, tai, aišku, atsisakysiu.

– Ar jus domintų ministro portfelis?

– Ministro portfeliai irgi domintų, jei būtų gera komanda, jei į didžiąją dalį vyriausybės programos būtų įtraukta ir Darbo partijos programa. Jeigu ne, tai aš nenoriu tiesiog gadinti savo vardo.

– Norėtumėte būti ūkio ministru?

– Net nežinau. Skirtumo didelio nėra. Aš esu pakankamai diversifikuoto mastymo žmogus. Taip, kaip ir mano sukurtas verslas – visiškai difersifikuotas.

– Kultūros ministru galėtumėte būti?

– Aišku, ne. Galiu pasakyti, kad niekada nebūčiau kultūros, švietimo, užsienio reikalų, krašto apsaugos, sveikatos apsaugos ministru. Tiesiog aš ten visiškai nieko nesuprantu. Ir ten turi dirbti specialistai.

Preliminarūs rinkimų rezultatai. Spauskite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Aš pritariu UŽ VIKTORA

Hey

Hey portretas
As pritariu Jonui, uz Darbo partija!

pritariu

pritariu portretas
tik - RUSIJOJE
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių