Universitetai įpareigoti studijas orientuoti į darbo rinkos poreikius

  • Teksto dydis:

Švietimo ir mokslo ministrės patvirtinti nauji studijų aprašai įpareigoja aukštąsias mokyklas studijas orientuoti į konkrečius tikslus ir studentų bei darbo rinkos poreikius, pirmadienį pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

„Nauji reikalavimai studijų programoms pradeda naują studijų organizavimo etapą. Pagal naujuosius aprašus universitetai ir kolegijos, siūlydami studijas, turės atsižvelgti tiek į studentų, tiek į darbdavių reikmes, į aiškiai apibrėžtas kompetencijas, kurias studentas įgis studijų metu. Tai didelis žingsnis į priekį studijų kokybės prasme“, – sako švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Studijų krypčių aprašai – tai naujos kartos studijas reglamentuojantys dokumentai, parengti siekiamų rezultatų pagrindu. Jie nurodo kompetencijas, gebėjimus ir žinias, kuriuos studentas įgis pasirinkęs atitinkamos krypties studijų programą, apibrėžia studijų programų vykdymo reikalavimus.

Rengiant 52 naujuosius studijų krypčių aprašus dalyvavo ne tik akademinės bendruomenės atstovai, bet ir darbdaviai, kiti socialiniai partneriai. Aprašai buvo aptarti su visomis suinteresuotomis grupėmis, teigia ministerija.

Pagal naujuosius aprašus bus rengiamos, vykdomos, tobulinamos ir akredituojamos studijų programos. Aukštosios mokyklos įpareigotos savo vykdomas studijų programas suderinti su naujaisiais aprašais iki 2016 metų birželio 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diskriminacija!

Diskriminacija! portretas
Dirbu be išsilavinimo ir negaliu į dienos klausimą atsakyt!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių