Teismas atmetė K. Lavrinovičiaus skundą: jo turtas lieka areštuotas

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pirmadienį paskelbė atmetantis buvusio krepšininko Kšyštofo Lavrinovičiaus skundą, kuriuos jis apskundė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sprendimą areštuoti jo turtą.

2016 m. VMI K. Lavrinovičių informavo, kad yra gautas Italijos mokesčių administratoriaus prašymas išieškoti iš jo 525 504,80 eurų pajamų mokesčio ir su juo susijusių sumų skolą. Tuomet buvęs krepšininkas kreipėsi į VMI, prašydamas sustabdyti mokestinės nepriemokos išieškojimą, kadangi reikalavimą išieškoti priskaičiuotas sumas apeliacine tvarka yra užginčijęs prašančiojoje valstybėje narėje. Šis prašymas sustabdyti išieškojimą buvo patenkintas.

Vis dėlto Italijos mokesčių administratorius 2022 m. kreipėsi į VMI ir paprašė imtis prevencinių priemonių reikalavimo išieškojimui užtikrinti. VMI areštavo K. Lavrinovičiui priklausantį turtą, o pareiškėjas tokį sprendimą apskundė VAAT. Pastarasis pirmadienį nutarė šį buvusio krepšininko skundą atmesti.

„Išnagrinėjęs šią administracinę bylą, teismas konstatavo, kad VMI pagrįstai ir teisėtai taikė mokestinės prievolės įvykdymo užtikrinimo priemonę – turto arešto aktą. Teismas padarė išvadą, kad VMI turėjo teisę ir pareigą, vadovaudamasi Mokesčių administravimo įstatymu, taikyti vieną iš mokestinės prievolės įvykdymo užtikrinimo būdų – turto areštą, nes mokėtina mokesčio suma nėra mažareikšmė“, – teigiama VAAT pranešime spaudai.

Teismas konstatavo, kad nagrinėjamu atveju būsimos mokestinės prievolės įvykdymo užtikrinimo priemonės taikymas yra pagrįstas ir teisėtas bei atitinka viešąjį interesą, kad nustatyti privalomi mokesčiai būtų sumokėti.

Šis VAAT sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
/teismai dirba/ kai tai naudinga o kas liecia moraline puse tai D ?// ta matome is jurbarko bandito bylos nes buvo D pinigai ka jau visi zino iskur ir kaip nes /geroves/ pazaduks irgi matomai ne tas /kazkas/ mastyma pakeite ir tas /kazkas/ nori sunaikint visus visais budais =0

ogi

ogi portretas
nesumokejo mokesciu ir dar mazai kai visi MM turejo sumoket uz adamkevic kaleima uz kuri /kazkas/ gavo mln ir nieko kaltu nima visi savi ???===

Žaliakalnietis

Žaliakalnietis portretas
Jie galėtų vien už jų humorą pasėdėt su zekais kokią dešimt metų
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių