Dienos rūpestis
Teatre kremta ne tik vaikai
Valgyti teatre ar ne – kultūros reikalas.
Jau nieko nestebina kino teatre sėdintys paaugliai su krentančiais iš rankų kukurūzų spragėsiais ir besilaistančiu ant sėdynių limonadu. Tačiau pasitaiko atvejų, kad ir ponios traškina maisto popierėlius.
Ir ne bet kur, o žiūrėdamos rimtą spektaklį.
Einant žiūrėti filmo, į salę leidžiama įsinešti lengvų užkandžių ir gėrimų. Kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ direktorė Galina Gelžinienė tvirtino, kad per 35 darbo metus ji priprato, jog žiūrovai triauškia saldainius ir geria limonadą.
Pasitaiko ir tokių, kurie filmo žiūrėti negali be alaus. Į kino salę lengvų alkoholinių gėrimų įsinešti leidžiama tik išimties atvejais – jeigu yra kokia nors proga ir jeigu klientai tvarkingi.
„Žiūrint sukrečiantį filmą, maistas tikriausiai padeda atsipalaiduoti ir nusiraminti“, - svarstė direktorė.
G.Gelžinienė džiaugėsi, kad praėjo „saulėgrąžų epocha“, kai po seanso valytojoms tekdavo gerokai paplušėti, kol iš po sėdynių iššluodavo visus lukštus.
Klaipėdos muzikiniame teatre valgyti ir gerti griežtai draudžiama. Tačiau rinkodaros vadovas Arnoldas Aušra neslėpė, kad vaikai šio draudimo nepaiso ir spektaklio metu neretai galima išgirsti bulvių traškučių ir maišelių traškėjimą.
A.Aušros nuomone, tėvai ir mokytojai turėtų informuoti, kaip reikia elgtis kultūriniame renginyje, ir paaiškinti, kaip užkandžiavimas veikia kitus žiūrovus ir artistus.
„Ne vien vaikai į salę nešasi maistą. Kartais suaugusieji pareiškia norą spektaklio metu gerti šampaną ar valgyti šokoladą“, - prisiminė Muzikinio teatro rinkodaros vadovas.
A.Aušros nuomone, bet kokiu atveju į kultūrinį renginį nedera neštis nei gėrimų, nei užkandžių. Nebent mineralinio vandens. „Tik, žinoma, ne dviejų litrų talpos butelį“, - juokavo jis.
Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Goda Giedraitytė mano, kad nei į kiną, nei juo labiau į teatrą maistą ir gėrimus neštis yra nekultūringa.
Jos nuomone, tai sparčiai išplitusi amerikietiška mada, kurios reikėtų atsikratyti.
„Eidami į renginį, žmonės turėtų suprasti, kad atėjo vartoti ne maistinio, o kultūrinio produkto“, - tvirtino Kultūros skyriaus vadovė.
Naujausi komentarai