Tauragės meras pranešė apie dar vieną koronaviruso atvejį mieste

  • Teksto dydis:

Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas informuoja apie antrą Tauragėje nustatytą užsikrėtimo koronavirusu atvejį. Meras pabrėžia, kad dar kovo 13 d. iš užsienio grįžęs asmuo izoliavosi ir kontaktų, išskyrus kelis artimuosius, neturėjo.

„Tauragėje nustatytas antras COVID-19 atvejis. Žmogus kovo 13 d. grįžo iš Jungtinės Karalystės ir saviizoliavosi, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras atlieka epidemiologinį tyrimą ir, tikiuosi, greitu metu paskelbs daugiau informacijos, kuri gali būti aktuali platesniam žmonių ratui. Mėginys buvo paimtas Tauragės mobiliame punkte kovo 26 d.“, – feisbuke rašė meras.

D. Kaminsko teigimu, užsikrėtęs asmuo izoliavosi ir kontaktus turėjo tik su keliais artimaisiais.

„Galime pasidžiaugti, kad nors kovo 13 d. grįžusiems iš JK, pagal teisės aktus, dar nebuvo prievolės saviizoliuotis, tačiau asmuo pasielgė labai atsakingai ir izoliavosi, tokiu būdu prisidėjo prie viruso plitimo sustabdymo. Kaip informavo NVSC, keli kontaktai su artimaisiais buvo, jie šiuo metu taip pat saviizoliavęsi, ir jiems artimiausiu metu bus atliekamas COVID-19 testas“, – teigė meras.


Šiame straipsnyje: koronavirusasKoronavirusas LietuvojeTauragėCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių