Tarptautinėje kovos su nelegalia migracija operacijoje – ir lietuviai

  • Teksto dydis:

Pasieniečių sraigtasparnis ketvirtadienį išskrido į tarptautinę misiją Viduržemio jūros regione, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Pasieniečių sraigtasparnis „Eurocopter 135“ į tarptautinę misiją „Poseidon 2019“, nukreiptą prieš nelegalią migraciją, turėjo išskristi ketvirtadienio rytą, tačiau dėl prastų oro sąlygų Lenkijoje skrydis buvo atidėtas.

„Vėliau VSAT aviacijos personalas, stebėdamas sinoptikų prognozes, gavo informacijos, jog meteorologinės sąlygos kaimyninėje valstybėje gerėja, tad leidimas kilti buvo gautas. Iš VSAT Aviacijos valdybos bazės Trakų rajono Paluknio kaime skrydžiui į Graikiją „Eurocopter 135“ pakilo keliolika minučių po 13 valandos“, – teigiama pasieniečių pranešime.

VSAT Aviacijos valdybos pasieniečiai operacijoje „Poseidon 2019” dalyvaus nuo spalio 1-osios iki lapkričio 30-osios.

Šią operaciją organizuoja Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūra FRONTEX.

Konkrečias užduotis į nuolatinę bazavimosi vietą atskrisiančiam VSAT sraigtasparniui ir jo įguloms nustatys Graikijos pakrančių apsauga.

VSAT pareigūnai daugiausiai patruliuos ties Graikijos ir Turkijos siena, siekiant išsiaiškinti jos pažeidimo atvejus, nelegalių migrantų buvimo vietas, kelius ir fiksuoti pažeidimus.

Lietuvos pasieniečiai iš savo sraigtasparnio taip pat talkins kitoms tarptautinėms pajėgoms atliekant paiešką ir gelbėjimą jūroje.

Tokiose tarptautinėse operacijose Viduržemio jūros regione Lietuvos pasieniečiai dalyvavo 2008–2012 ir 2015–2018 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių