Sustabdyta „Europa Royale Druskininkai“ restorano veikla

Druskininkų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu laikinai sustabdyta bendrovei „Kortas“ priklausančio restorano-baro veikla.

Įtariama, kad šioje maitinimo įstaigoje maistu apsinuodijo vestuvių šventės dalyviai.Pasak tarnybos pranešimo, sprendimas priimtas po pakartotino patikrinimo, kai Druskininkų valstybinės maisto ir veterinarijos specialistai įsitikino, kad pirmadienį nustatyti pažeidimai šalinami vangiai.

Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai vartotojas pranešė, kad po praėjusį savaitgalį viešbučio „Europa Royale Druskininkai“ restorane vykusio vestuvių pokylio, dalis žmonių susirgo. Visi nukentėję asmenys skundėsi panašiais į apsinuodijimą maistu sveikatos sutrikimais: viduriavimu, pykinimu, vėmimu, bendru silpnumu, keletas susirgusių asmenų kreipėsi į medikus.

Druskininkų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo Alytaus visuomenės sveikatos centro raštą apie Kaune ir Vilniuje užregistruotus dar trys nepatikslintos bakterinės žarnyno infekcijos atvejus.

Visi susirgusieji dalyvavo tame pačiame vestuvių pokylyje „Europa Royale Druskininkai“ restorane.Per pakartotinį patikrinimą nustatyta, kad smulkus gamybos inventorius buvo nepakankamai švariai išplautas, tinkamai neišvalyti šaldymo įrenginiai. Šaldytuve, skirtame laikyti žalią mėsą, buvo sudėti pagaminti patiekalai (sriuba, kepta žuvis), daržovės buvo smulkinamos konditerijos gaminių gamybos zonoje, rasta 0,6 kilogramo maisto produktų su pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu.

Dėl nustatytų pažeidimų įmonės atsakingam asmeniui skirta bauda, o ketvirtadienį pakartotinai patikrinus, nuspręsta laikinai sustabdyti viešbučio „Europa Royale Druskininkai“ restorano veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių