Sulaikyti žmonės, gabenę devyniolika nelegalių migrantų: šeši nelegalai – pabėgę iš Ruklos

Pasvalio ir Marijampolės rajonuose bei Kalvarijos savivaldybėje savaitgalį buvo sulaikyti Azerbaidžano, Lenkijos, Irako ir Gruzijos piliečiai. Jie neteisėtai, įtariama, į Vakarų Europą gabeno devyniolika irakiečių migrantų.

Trylika iš jų yra pasiprašę prieglobsčio Latvijoje ir neteisėtai palikę šią šalį. Dar šeši gabenti irakiečiai, pirminiais duomenimis, buvo apgyvendinti Pabėgėlių priėmimo centre (PPC) Rukloje, Jonavos rajone.

Šeštadienio naktį Panevėžio policijos pareigūnai pagal VSAT Pagėgių pasienio rinktinės pasieniečių informaciją Pasvalio rajone sulaikė leidimą gyventi Lenkijoje turintį Azebaidžano pilietį bei Lenkijos pilietę. Jie vairavo automobilius „Mercedes Benz S500“ rusiškais numeriais ir „Lexus“ lenkiškais numeriais. Užsieniečiai automobiliuose į Lietuvą gabeno devynis irakiečius, kurie Latvijoje yra pasiprašę prieglobsčio. Kol jų prašymai neišnagrinėti, migrantai neturėjo teisės išvykti iš Latvijos.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną Lenkijos ir Azerbaidžano piliečiams pradėtas ikiteisminis tyrimas. Teismas leido juos suimti trims mėnesiams. Devynis irakiečius VSAT pareigūnai sekmadienį perdavė Latvijos kolegoms.

Sekmadienio vakarą Pagėgių pasieniečiai, talkinami Marijampolės policininkų, Marijampolės savivaldybėje sulaikė gyventi Suomijoje leidimus turinčius du Irako piliečius. Jie vairavo automobilius „BMW 520“ ir „VW Caddy“ su Suomijos numeriais. Abu užsieniečiai gabeno šešis Irako piliečiais prisistačiusius asmenis be dokumentų. VSAT pareigūnams tiriant įvykio aplinkybes pradėjo aiškėti, kad jie, pirminiais duomenimis, yra Irako piliečiai, kurie buvo apgyvendinti PPC Rukloje.

Gabentojams irgi pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pirmadienį jie buvo apklausiami Pagėgių pasieniečių. Šeši migrantai pirmadienį popiet buvo VSAT patalpose Pagėgių rinktinės saugomo ruožo teritorijoje.

Sekmadienį vakare Kalvarijos savivaldybėje su pasieniečiais bendradarbiaujantys policijos pareigūnai sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį automobilį „Opel Zafira“ lenkiškais numeriais. Policijos ir VSAT pareigūnai automobilį, vairuotoją ir keleivius pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą. Vienatūrį vairavo Gruzijos pilietis. Jis gabeno 4 irakiečius, kurie irgi Latvijoje yra pasiprašę prieglobsčio ir neteisėtai pasišalinę iš šios šalies.

Gruzijos piliečiui dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį pasieniečiai uždarė į areštinę. Irako piliečiai pirmadienį dar buvo Kalvarijos užkardoje. Planuojama, kad jie bus nugabenti iki sienos su Latvija ir perduoti šios šalies pasieniečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių