Ministras 100 eurų išmoką už skiepus vadina nepatogia, tačiau reikalinga priemone

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad 100 eurų išmoka pasiskiepijusiems senjorams nėra patogi, tačiau reikalinga priemonė.

„Tai nėra tas sprendimas, kurį yra labai patogu priimti, jis turi daug visokių diskusinių elementų, ateities klausimų, tačiau šiandien miršta žmonės“, – spaudos konferencijoje trečiadienį teigė A. Dulkys.

Pasak jo, šis sprendimas Ministrų kabinete priimtas atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją ir į ankstesnes priemones, kurios nedavė reikiamo rezultato. Kaip pavyzdį jis paminėjo šeimos gydytojus, kurie „ne vieną mėnesį skatina senjorus“.

„Išnaudosime ir šitą priemonę“, – kalbėjo ministras.

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui naujai iki gruodžio suskubsiantiems pasiskiepyti vyresniems nei 75 metų senjorams skirti 100 eurų išmoką. Ji taip pat būtų skiriama sustiprinančiąja doze iki kitų metų balandžio pasiskiepijusiems šios amžiaus grupės žmonėms.

Galutinį sprendimą dėl šio siūlymo priims Seimas, Vyriausybė prašo projektą svarstyti ypatingos skubos tvarka.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, Lietuvoje imuniteto koronavirusui neturi apie trečdalį vyresnių nei 75 metų senjorų: šioje amžiaus grupėje yra 270 tūkst. žmonių, apie 80 tūkst. iš jų nėra nei paskiepyti, nei persirgę COVID-19.

Ministerijos skaičiavimais, jeigu vienkartinę išmoką gautų visi tokio amžiaus senjorai, reikėtų daugiau nei 27 mln. eurų.

Minima 100 eurų išmoka būtų skiriama vieną kartą. Pinigai būtų išmokėti gruodžio ir balandžio mėnesiais, kartu su pensija, atskiro prašymo senjorams teikti nereikėtų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Tai kyšis senjorams Lietuva kyšininkų valstybė

ir

ir portretas
neveltui lithuanija jav parsidave sionglobalistam pasirinko su svabdiktatura bei marmalais kuriu d eka bus /surusiuota/ populiacija i masta ncius ir dund ukus ka parode ireminto jav vasalo kalbos kuriose s is veikejas yra s ios kolonijos reguliatorius ir visi sie /biorobotai/ pradedant VRK vykdo jo nurod ymus ka rtu su anuku ======

Jo

Jo portretas
Nesuvokiamas debilu valdzios sprendimas. Nes negi tie debiloidai nesupranta,jog skiepyti serga. Ar jie ant tiek debilai. Ka duoda zmogui skiepas? Nieko. Nes skiepyti serga kaip ir neskiepyti. Tai kame cia skirtumas.Debilai tie kurie tokia valdzia isrinko. Ir kaip matau dauguma tokiu ir susiskiepyjo. Musu valdzia turetu ne is mokesciu moketoju leist pinigus kanceliarinem prekem,automobiliam,jie turi tai daryti is savo didziules algos kuria jie gauna. O dabar tasko musu mokesciu moketoju pinigus. Parazitu valdzia,kurie geba zmogu visaip kaip susukti i raga ir blogint zmoniems gyvenimus. Tik tai sugeba musu valdzia parazitu. Kokia turi teise kist skiepus kurie neapsaugo nuo covid. Juk skiepai neapsaugo nuo susirgimo,tai kam tuos skiepus reik grust. O skiepyti irgi turi but testuojami,nes jie didziausi viruso nesiotojai. Parazitu valdzia. Isrinko juos irgi parazitai,palaiko ju sprendimus parazitai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių