Skubėkite lėtai: dieną eismo sąlygas sunkins snygis ir plikledis

Šeštadienio rytą sudėtingos eismo sąlygos dėl snygio ir susiformavusio plikledžio yra vakarinėje Lietuvos dalyje, čia visų valstybinės reikšmės kelių dangos yra slidžios, padengtos pažliugusio ar puraus sniego provėžomis, sniego sluoksnis vietomis siekia iki 10 cm.

Likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos yra šlapios arba drėgnos, tik šiaurės rytų Lietuvoje vietomis provėžų yra ne tik rajoniniuose, bet ir krašto keliuose, o Radviliškio, Zarasų ir Utenos rajonuose ant kelių dangų vietomis susidariusi šarma, plikledis.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje Lietuvoje išlieka provėžoti, slidūs, padengti prispausto sniego sluoksniu, skelbia VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Bendrovė „Kelių priežiūra“ slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau dėl snygio kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu, todėl vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelių būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, Klaipėdos ir Telšių apskrityse sninga, kitur šalyje be kritulių. Oro temperatūra – nuo 1 iki 4 laipsnių šalčio.

Dieną daug kur, daugiausia vakarų Lietuvoje, numatomi krituliai, vyraus snygis. Kai kur plikledis, pustys. Oro temperatūra svyruos nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manerkis

Manerkis portretas
Taip taip, Klaipedoje 9 ryto, dar nesimate nei vieno sniego valytuvo, keliai kaip miske, apsnige, saligatviai slidus, sniegas... 09:30 pasirode pirmi traktoriukai, eme pesciuju perejas valyti. Kosmaras.

Pil.

Pil. portretas
Keliai gražiausi ,sausi,jokio snygio,jokio sniego ir taip bus ne vieną dieną.O rašo ir loja vis kad yra blogai.Neturite kur dėti pripirktos druskos,teks suvalgyti o žiemą eina i pabaigą.

Anonimas

Anonimas portretas
Kas yra smūgis?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių