Siūloma finansuoti iš karo zonos Ukrainoje atvykusių jaunuolių studijas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija siūlo finansuoti iš Luhansko ir Donecko sričių karo zonos Ukrainoje atvykusių jaunuolių studijas Lietuvoje.

Šį klausimą artimiausiu metu ketinama svarstyti Vyriausybėje.

Kaip BNS informavo švietimo ministro atstovas Kęstutis Butvydas, siūloma finansuoti bakalauro studijas daugiausia 15-ai jaunų žmonių, kurie būtų įgiję vidurinį išsilavinimą Vilniaus lietuvių namuose. 

Teigiama, kad jeigu pretendentų atsirastų daugiau nei 15, būtų sudaryta konkursinė eilė pagal bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas rezultatus.

Nuo karo nukentėję vaikai iš Ukrainos mokytis Lietuvoje priimami nuo 2014 metų.

Anot ministerijos, kasmet į Vilniaus lietuvių namus atvažiuoja mokytis po 15 mokinių iš Luhansko ir Donecko sričių karo zonos. Lietuva finansuoja šių vaikų mokymo ir apgyvendinimo išlaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Prašome neverkti. Buvau Minske , ten šviežios bulvės dvigubai brangiau kainuoja kaip pas mus . O tai signalas , kad dar daug daug žmonių pasirinks Lietuvą iš Baltarusijos ir Ukrainos . Tad tai tik laiko klausimas . O mokyti žmonės visada ir visur reikalingi. Kitas atvykėlis 10 kartų vertingesnis už prekeivas nemokančius mokesčių , ir ieškančius kaip nusipirkti neįgalumą.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Tegu finansuoja iš savo algų o ne Lietuvos .

to tulpes

to tulpes portretas
turbut pusarabis esi...jai tokius niekus rasineji...i arabija neileidzia tai cia tupi...ten tokiu kaip tu ir nereikia...tokiu kaip tu niekur nereikia,tai tokie kaip tu tevynes neturi,nei tevynes nei tautybes...
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių