Šiauliuose prasideda miesto šventė

  • Teksto dydis:

Penktadienį prasideda Šiaulių miesto šventė – „Šiaulių dienos 786“.

Šventės metu vyks pėsčiųjų ir motorizuotos kolonos eisena. Anot savivaldybės, eisenoje žingsniuos per 3 tūkst. žmonių, riedės apie 70 skirtingų transporto priemonių.

„Džiaugiamės galėdami vėl „Šiaulių dienose“ rengti tokią svarbią šventės dalį kaip eisena ir motorizuota kolona, kuri suburs miesto gatvėmis eiti ir Šiaulių miesto gimtadienį švenčiantiems žmonėms prisistatyti įmones, atskleisti savo atstovaujamos įstaigos identitetą bei puoselėjamas vertybes“, – savivaldybės pranešime cituojama Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Eisena pradės judėti iš Žaliūkių gatvės, prie jų iš Ragainės gatvės prisijungs motorizuota kolona, kartu ji judės per Tilžės gatvę ir Aušros alėją. Šiauliečiai ir miesto svečiai eisenos dalyvių prisistatymą stebėti galės Prisikėlimo aikštėje.

Po prisistatymo pėsčiųjų eisena keliaus į Šiaulių miesto centrinio parko estradą, joje vyks miesto šventės atidarymo renginys „Dainuojantys Šiauliai“, jame pasirodymus atliks grupės, vyks koncertas.

Šiaulių bulvare vyks meno mėgėjų festivalis „Rudens mozaika 2022“, jis suburs meno kolektyvus bei atlikėjus.

Bulvaro amfiteatre vyks finalinis kino festivalio „Sidabrinės gervės naktys“ renginys, jo metu bus rodomi keturi filmai.

Šeštadienio naktį po atviru dangumi planuojama rodyti šou su muzikos, šokio ir vaizdo projekcijų elementais.

Organizatoriai akcentuoja, kad šventės metu mieste bus ribojamas eismas.

Savivaldybės teigimu, šiai metais miesto šventę lydės šūkis „Šiauliai šviečia“.

Ji vyks iki šeštadienio, ją rengia Šiaulių miesto savivaldybė, organizuoja Šiaulių kultūros centras.


Šiame straipsnyje: Šiauliaigimtadienisšventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių