G. Nausėda: toliau plėsime karinę infrastruktūrą, galiausiai pereisime prie visuotinio šaukimo

Šiauliuose atidarant naują karinį miestelį, šalies vadovas Gitanas Nausėda sako, jog Lietuva toliau plės karinę infrastruktūrą, siekiant ilgainiui pereiti prie visuotinio šaukimo. Tai, prezidento teigimu, yra esminis visuotinės gynybos elementas.

„Svarbus kiekvienas tėvynės gynėjas, mokantis ir galintis su ginklu rankose duoti atkirtį agresoriams. Todėl ir toliau plėsime karinę infrastruktūrą ir didinsime profesinės karo tarnybos karių skaičių, galiausiai pereidami prie visuotinio šaukimo kaip esminio visuotinės gynybos elemento“, – Šiaulių karinio miestelio atidarymo ceremonijoje penktadienį sakė G. Nausėda.

„Rūpinamės užtikrinti kuo geresnes sąlygas visiems Lietuvos kariams. Moderni karinė infrastruktūra mums leis ir toliau plėsti kariuomenės personalą bei tęsti Lietuvos karinių vienetų komplektavimą“, – teigė prezidentas.

Šalies vadovas pažymėjo – siekiant tinkamai pasirengti priimti vokiečių ir JAV sąjungininkus, svarbu rūpintis ir savo kariuomenės poreikiais.

„Karinių miestelių plėtra – vienas sėkmingiausių pastarojo meto krašto apsaugos sistemos projektų. Tai yra būtina investicija į visų Lietuvos žmonių saugumą. Pastaraisiais metais tikrai daug dėmesio skiriame karinei įrangai ir ginkluotei, kaupiame atsargas. Taip pat aktyviai ruošiamės priimti Vokietijos brigados karius bei JAV pajėgas“, – susirinkusiesiems kalbėjo prezidentas.

„Džiugu, kad lygiagrečiai pavyksta pagerinti ir mūsų karių tarnybos sąlygas“, – teigė jis.

Praėjusią savaitę Seimas patvirtino Krašto apsaugos ministerijos (KAM) inicijuotus kariuomenės struktūros pakeitimams, kuriais kuriama pėstininkų divizija su tankų batalionu bei didinamas šauktinių skaičius. Nuo kitų metų pradžios tarnauti šaukiamųjų jaunuolių skaičius palaipsniui augs ir nuo 2027 m. ribiniai skaičiai sieks nuo 4240 iki 7040 vaikinų. KAM vertinimu, ilgainiui tai sudarys sąlygas pereiti prie visuotinio šaukimo.

ELTA primena, kad penktadienį Šiauliuose oficialiai atidarytas naujas karinis miestelis. 7,8 hektarų ploto teritorijoje įsikurs „Žemaitijos“ brigados Kunigaikščio Marginio pėstininkų batalionas ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Prisikėlimo apygardos 6-oji rinktinė. Miestelyje galės apsigyventi apie 660 karių, čia įrengtos kareivinės, valgykla, štabas, medicinos punktas, kiti pastatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
MOGILIZACIJOS...UKRAINOJE

baba

baba portretas
tai dabar dėlto kad rusa baidyt vaikinai turės tuoj po mokyklos eit į kariuomene? Kiek metu turės atduot iš savo gyvenimo jūsu durniems žaidimams? O jeigu ir bus karas tai kokią konkrečiai naudą duos tokie kareiviai? Mėsos faršą arimuose po raketų oras-žemė atakos iš Kaliningrado ir Bielarusijos?

In

In portretas
Nesuprantu nereikia prisikalbeti kad reikėtų kariauti tas rusas jai norės tai ir taip ateis jokio čia atgrasymo su kepure mus uzmetys
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių