Seimas nusiteikęs pritarti leidinių pristatymo į miestus ir miestelius rėmimui 

Seimas nusiteikęs pritarti prenumeruojamų leidinių pristatymo į miestus ir miestelius, išskyrus šešis didžiuosius miestus, rėmimui.

Dabar valstybė remia tik spausdintų leidinių pristatymą kaimo vietovėse. 

Seimas antradienį po svarstymo bendru sutarimu pritarė Pašto įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma išplėsti valstybės paramą prenumeratos pristatymui į 97 miestus ir miestelius, kuriuose gyvena mažiau nei 50 tūkst. gyventojų.  

Taip siekiama sušvelninti periodinių leidinių pristatymo sąnaudų augimą leidėjams. Šešiuose didžiausiuose miestuose ši paslauga ir toliau bus teikiama rinkos sąlygomis. 

Konservatoriaus Edmundo Pupinio teigimu, toks Seimo sprendimas palengvins „gyvenimą kai kurioms regioninėms žiniasklaidos priemonėms“.

2023 metams prenumeratos pristatymui kaime skirta 7,9 mln. eurų valstybės paramos, o valstybės rėmimą įtraukus dalį miestų ir miestelių, būtų skirta dar 2,1 mln. eurų. 

Susisiekimo ministerija praėjusią savaitę paskelbė, kad maksimalus įkainis, kurį viršijus paslaugos teikėjams kitąmet būtų mokamos kompensacijos, kaime nesikeistų ir neviršytų penkių centų, o miesteliuose ir miestuose iki 50 tūkst. gyventojų – septynių centų (be PVM). 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai sumokesime

Tai sumokesime portretas
net tie,kurie tu sedevru neskaito!? Kiek galima remti verslus,politikus,medijas MUSU VISU lesomis!?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių