Iš savivaldybių patalpų iškelti visi migrantai: gyvens pritaikytuose centruose

  • Teksto dydis:

Iš savivaldybių suteiktų patalpų iškelti visi migrantai, neteisėtai kirtę Baltarusijos ir Lietuvos sieną, penktadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„Dėkoju savivaldybėms, vietos bendruomenėms, savanoriams už bendradarbiavimą, supratimą  ir susitelkimą. Susidūrę su neteisėtos migracijos krize turėjome skubiai ieškoti sprendimų, kur neteisėtai atvykę asmenys galės gyventi“, – pranešime teigė ministrė Agnė Bilotaitė.

„Savivaldybės prisiėmė šį įsipareigojimą ir rūpinosi migrantais, suteikė jiems ne tik patalpas, bet taip pat tiekė maistą, rūpinosi medicinine pagalba. Nuveiktas milžiniškas darbas. Visiems kartu mums pavyko stabilizuoti situaciją ir suvaldyti neteisėtos migracijos krizę“, – pridūrė ji.

Dėkoju savivaldybėms, vietos bendruomenėms, savanoriams už bendradarbiavimą, supratimą  ir susitelkimą.

Savivaldybių patalpose buvo apgyvendinti 684 migrantai: 186 asmenys buvo apgyvendinti Ignalinos rajone, 167 – Alytaus, 149 – Varėnos, 81 – Lazdijų, 71 – Alytaus mieste ir 30 – Šalčininkų rajone.

Nuo šiol visi migrantai gyvens jiems pritaikytuose centruose Rukloje, Pabradėje, Medininkuose, Kybartuose ir Vilniuje.

Socialiai pažeidžiamiausios migrantų grupės – šeimos su mažais vaikais, besilaukiančios moterys, žmonės su negalia – apgyvendintos Pabėgėlių priėmimo centro pastate ir modulinių namelių stovyklavietėje Rukloje bei buvusiuose Naujininkų nakvynės namuose Vilniuje.

Skirtingos migrantų grupės apgyvendinamos moduliniuose nameliuose Pasieniečių mokyklos Medininkuose ir Užsieniečių apgyvendinimo centro Pabradėje teritorijoje.

Iš didžiausios migrantų stovyklavietės Rūdninkuose migrantai buvo perkelti į Užsieniečių registracijos centrą Kybartuose, jis įkurtas buvusiuose pataisos namuose.

Į šalį šiemet per pasienį su Baltarusija pateko beveik 4,2 tūkst. neteisėtų migrantų, dauguma jų – irakiečiai.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jau ,matomai, nusiaube tuos pastatus-perkelia i naujus,kol sunaikins tuos ir taip be galo tesis, kol tie laukiniai cia bus...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių