Savivalda aiškinsis, kokie valdžios planai dėl migrantų apgyvendinimo

Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) trečiadienį rengia išplėstinį valdybos posėdį norėdama išsiaiškinti valdžios planus dėl savivaldybėse apgyvendintų migrantų.

LSA prezidentas, Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius sako, kad savivaldybių atstovai nori daugiau aiškumo, kaip toliau planuojama spręsti migrantų krizę, kokia naštos dalis teks savivaldai, koks bus finansavimas.

„Srautas arba konvejeris neteisėtai kertančių sieną nemažėja, džiaugiamės valstybės pastangomis dalį jų bandyti apgręžti ir grąžint į Baltarusiją, bet kyla įtampų ir nuovargio tose aštuoniose savivaldybėse, kurios šiuo metu padeda valstybei dorotis su ištikusia krize“, – BNS sakė M. Sinkevičius.

Pasak LSA vadovo, savivaldybės nori žinoti, ar ir toliau migrantų klausimas liks tik pasienio savivaldybėms, ar juos planuojama paskirstyti plačiau.

Norisi iš pirmų lūpų išgirsti, kokia yra strategija, kaip mes čia dėliojam, ruduo netruks ateiti ir po rudens ir šaltasis laikotarpis, ir norėtųsi turėti daugiau aiškumo.

„Turime ir Ignaliną, ir Lazdijus, ir Alytų, ir Švenčionis, ir Šalčininkus, kitas savivaldybes, kolegos apeliuoja ir dairosi į kaimynus iš kitų 52 savivaldybių, pagrįstai klausia, ar tai tik pasienio savivaldybių reikalas spręsti neteisėtai atvykusių klausimus, ar čia visos Lietuvos klausimas, mes tą klausimą norime užduoti centrinei valdžiai“, – teigė M. Sinkevičius.

Išplėstiniame LSA valdybos posėdyje dalyvaus visų 60 Lietuvos savivaldybių merai arba jų įgalioti atstovai.

LSA vadovas taip pat teigė, kad pabėgėlius apgyvendinusių savivaldybių vadovybė „daugiau nieko beveik nedirba, tik malšina bendruomenes, aistras, sakydami, kad teritorijoj įkurdinti pabėgėliai išvyks, kad čia laikina, bet nieko nėra pastoviau už laikinumą“.

„Todėl norisi iš pirmų lūpų išgirsti, kokia yra strategija, kaip mes čia dėliojam, ruduo netruks ateiti ir po rudens ir šaltasis laikotarpis, ir norėtųsi turėti daugiau aiškumo“, – pažymėjo LSA prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kur dingo šitas straipsnelis,ar konservatoriškai kauno dienai nepatinka kauniečių nuomonė?

Gal atsiras protingas?

Gal atsiras protingas? portretas
Pati savivaldybių asociacija turi aiškiai pasakyti kad Lietuvos savivaldybių žmonės niekada nesitaikstys su vykdoma tokia valdžios politika,kada Lietuvos piliečiai laikomi antrarūšiais o neteisėtais emigrantais rūpinamasi kaip svečiais,jų išlaikymui skiriami didesni pinigai nei mūsų minimalus pragyvenimo lygis,tai visiška savo tautos diskriminacija,negalvojama arba nenorima galvoti kuo viskas baigsis,nesiimama jokių ryžtingų veiksmų tai neteisėtai emigracijai stabdyti.Ši vyriausybė per savo kvailą naivumą ir antraeilių reikalavimų iškėlimą į pirmą vietą pjauna šaką ant kurios pati sėdi.Laikui bėgant bus taip kaip tokiais atvejais visada būna.

Siūlau

Siūlau portretas
Jei jie nori kavinių maisto, *****viežbučio aptarnavimo - lai susimoka, o jei neturi - parduoda organus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių