Rusijai nutekėjo komercinė paslaptis?

Žurnalistai iš Rusijos pirmiau nei vietos žiniasklaida pranešė apie tai, kad Lietuva dėl suskystintųjų gamtinių dujų tiekimo derasi su viena JAV kompanija. Bendrovės "Litgas" atstovai šios informacijos nekomentuoja.

Portalo rbc.ru žurnalistas Georgijus Peremitinas parašė, jog Lietuva bus pirmoji Europos šalis, kuriai bus patiekta amerikietiškų dujų. Toliau straipsnyje rašoma, kad dujas tiekti planuojama 2016-ųjų vasarį. Jos keliaus į suskystintųjų gamtinių dujų terminalą, kuris nuo 2015 m. sausio veikia Klaipėdoje.

"Mes kol kas nieko nežinome. Jeigu "Litgas" derasi, labai gerai, priimsime", – sakė bendrovės "Klaipėdos nafta" komunikacijos vadovė Indrė Milinienė.

Esą derybos dėl pirmųjų dujų tiekimo iš Jungtinių Amerikos Valstijų tęsiasi, nepaisant to, kad Lietuvos bendrovė "Lietuvos energija" prašo pardavinėti amerikietiškas dujas už žemesnę kainą negu rusiškos.

Teigiama, kad Lietuvos bendrovės "Litgas", kuri rūpinasi suskystintųjų gamtinių dujų tiekimu per terminalą Klaipėdoje bei prekyba gamtinėmis dujomis, ir amerikiečių kompanijos "Cheniere Energy" susitarimas buvo pasirašytas 2015 m. vasarį. Būtent "Cheniere Energy" užsiima pirmojo per 40 metų suskystintųjų gamtinių dujų eksporto terminalo statyba JAV.

"Mes nelabai komentuojame šituos dalykus. Viskas, ką galime pasakyti, yra tai, kad papildomus suskystintųjų gamtinių dujų kiekius iš JAV pirktume, jei jos būtų konkurencingos vamzdžiu importuojamoms dujoms", – į kalbas daug nesileido bendrovės "Litgas" atstovas Paulius Jakutavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentarui O/

Komentarui O/ portretas
Kai paskaitai tokių "bukų patriotų, kaip tu komentarus... Jokių analizių ar išvadų. Vien siuntimai na...ui, išvažiuoti, vatnikai, ar dar koks BUKAS epitetas. Vien todėl, kad neturite ką pasakyti prieš TIKRUS FAKTUS.

taigi

taigi portretas
Komercinė paslaptis- KAM PRIKLAUSO KLAIPĖDOS SGD AKCIJOS? Tiesa, amerikiečių įmonė planuoja baigti dujo eksporto terminalo statybas 2017 metais, o mūsų politikėliai ketina būti pirmieji importuotojai 2016 metais :) Durnių laivas.

pritariu

pritariu portretas
>OI Sako , nuo durnumo geriausias vaistas sąskaitos už šildymą :)))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių