Rugsėjo 1-osios proga – šalies vadovų sveikinimai

  • Teksto dydis:

Lietuvos mokyklose prasidedant naujiems mokslo metams, šalies vadovai sveikina mokinius, studentus, mokytojus, dėstytojus, tėvus, visus švietimo bendruomenės narius.

Valstybės vadovas Gitanas Nausėda linki visokeriopai sėkmingų naujų mokslo metų.

"Mieli mokytojai, mokiniai, tėveliai, visa mokyklų bendruomene, kiekviena Rugsėjo 1-oji yra kupina tam tikro jaudulio: kokie bus ateinantys mokslo metai? Kas pavyks man asmeniškai, mano klasei, mano mokyklai? Kaip prie to prisidėsiu aš konkrečiai? Turbūt tokie klausimai kyla kiekvienam vaikučiui, kuris praveria mokyklos duris.

Šiandien mokykloje mes matome – tai pokyčių metai. Kai kurie pokyčiai yra mums suprantami ir mes juos sveikiname. Galbūt ne viskas keičiasi į gerą pusę arba nesikeičia taip greitai, kaip norėtumėme, tačiau man atrodo, kad labai svarbu suprasti vieną dalyką – mes esame kelyje. Mes esame kelyje į mokinio širdį. Mes esame kelyje į geresnį išsilavinimą ir į tai, kad valstybė galėtų žengti į priekį sparčiau.

Todėl noriu palinkėti visiems Jums tvirtybės, išmanumo, kūrybiškumo, tiesiog peties jausmo vienas kitam. Ir kitą kartą, jeigu tos kaukės ar kitos apsaugos priemonės trukdo, – užsidėti jas, pasaugoti vienas kitą, nes tai yra svarbu visų mūsų sveikatai", – sako prezidentas Gitanas Nausėda sveikindamas Mokslo iš žinių dienos proga.

Valstybės vadovas linki nuostabių, išradingų, linksmų ir tiesiog visokeriopai sėkmingų naujų mokslo metų.

"Ir patikėkite – Jūsų darbas, Jūsų patirtis, Jūsų idėjos yra valstybei labai svarbūs. Mes stengsimės suteikti Jums tą dėmesį ir tą šilumą, kurią dažnai liekame Jums skolingi", – linkėdamas gražių mokslo metų sako prezidentas G. Nausėda.

D. Grybauskaitės linkėjimai

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė pedagogus ir moksleivius sveikina su mokslo metų pradžia.

Pasak prezidentės, šiemet Rugsėjo 1-oji visai kitokia, nei esame įpratę. Bet Mokslo ir žinių diena tokia pat svarbi.

"Visiems – sėkmingų mokslo metų, įveikiant bet kokius koronos iššūkius!", – linki D. Grybauskaitė minint Mokslo ir žinių dieną.

Švietimo ministras sveikina bendruomenę

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius sveikina mokinius, studentus, mokytojus, dėstytojus, tėvus, visus švietimo bendruomenės narius naujų mokslo metų proga.

„Šiemet Rugsėjo 1-osios šventė kitokia, kaip ir daug kas mūsų gyvenime pastaraisiais mėnesiais. Tačiau džiaugiamės, kad turime galimybę vėl susitikti mokyklose, pažvelgti vieni kitiems į akis, atsisėsti į mokyklos suolą. Turbūt labiau nei bet kada vaikai pasiilgę mokyklos, mokytojų, bendraklasių, gyvo bendravimo ir pasirengę mokytis.

Nors nauja mokslo metų pradžia atneša švietimo įstaigoms dar niekad nepatirtų iššūkių, tikiu, kad esame pasiruošę naujam, kiek neįprastam startui. Pasitikiu švietimo bendruomene ir kiekviena mokykla - visi prieš šį rugsėjį padarė labai daug, kad vaikai galėtų saugiai grįžti į klases, studentai – į auditorijas", – sakoma ministro A. Monkevičiaus sveikinime.

Ministras dėkoja visiems už susitelkimą ir linki, kad per visus mokslo metus išsaugotume bendrystę ir rūpestį vieni kitais, kad vaikai iš mokyklos išsineštų ir žinių, ir bendravimo džiaugsmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne vadovas

Ne vadovas portretas
Ką išmoksi, to ant pečių nenešiosi!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių