Rinkėjų aktyvumas – kaip ir per praėjusius Seimo rinkimus

Seimo rinkimuose ir referendume dėl naujos atominės sekmadienio rytą balsavo kiek daugiau kaip 5 procentai rinkėjų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, į balsavimo apylinkes sekmadienį nuo 7 iki 10 val. atėjo 5,36 proc. visų Lietuvoje įregistruotų rinkėjų.

Dar daugiau kaip 5 proc. rinkėjų dalyvavo balsavime iš anksto.

Tad iš viso kol kas balsavo daugiau kaip 10 proc. rinkėjų.

Prieš ketverius metus, 2008-ųjų spalį vykusiuose Seimo rinkimuose iki 10 val. balsavo 5,02 proc. visų rinkėjų. Tuomet dar 3,99 proc. balsavo iš anksto.

„Taigi, šįkart balsavimas yra nežymiai didesnis, nei buvo prieš ketverius metus“, - spaudos konferencijoje sekmadienį sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

2008 metų Seimo rinkimuose iš viso dalyvavo 48,59 proc. rinkėjų.

Šįkart rinkimų dieną aktyviausiai balsuojama Raseinių (8,78 proc.), Vilniaus-Šalčininkų (8,09 proc.) ir Ignalinos-Švenčionių (8,07 proc.) apygardose, pasyviausiai – Šakių (3,43 proc.), Marių (3,92 proc.) ir Aleksoto-Vilijampolės (4,04 proc.) apygardose.

Sekmadienį Lietuvoje vyksta naujos kadencijos Seimo rinkimai ir referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybos Lietuvoje.

Balsavimo teisę turi 2,57 mln. rinkėjų. Balsuoti galima 2017 apylinkių.

Balsavimas baigsis 20 val. Pirmųjų rezultatų tikimasi dar sekmadienio vakarą.

Šiuose Seimo rinkimuose dalyvauja 17 partijų ir viena keturių partijų koalicija, į naująjį parlamentą iš viso pretenduoja 1 tūkst. 927 kandidatai, tarp jų – 127 šios besibaigiančios kadencijos parlamentarai.

Daugiamandatėje rinkimų apygardoje rinkimai laikomi įvykusiais, jeigu juose dalyvavo daugiau kaip vienas ketvirtadalis visų rinkėjų. Partijos kandidatų sąrašas dalyvauja skirstant mandatus, jei už jį balsavo ne mažiau kaip 5 proc. rinkimuose dalyvavusių rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau

Jau portretas
Balsavau už Tėvynės sąjungą, nes visi kiti klounai...

balsuotojas

balsuotojas portretas
mano draugai ir gimines balsavom uz V.USPASKICHO darbo partija,as balsavau uz N.VENSKIENES drasos kelio partija,ir aisku visi balsavom pries Atomine elektrine

lietuvis

lietuvis portretas
jau matau koalicija,darbieciai,socdemai ir N.VENSKIENES partija,kubilai su savo zalupagalviu i istorijos siukslyna bus ismesti garantuotai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių