Prie SADM bus steigiama Vyresnio amžiaus asmenų reikalų taryba

  • Teksto dydis:

Prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) bus kuriama visuomeniniais pagrindais nuolat veikianti Vyresnio amžiaus asmenų reikalų taryba.

Ji dalyvaus formuojant ir įgyvendinant aktyvaus senėjimo bei vyresnio amžiaus žmonių socialinės įtraukties politiką, inicijuos su tuo susijusius sprendimus, vykdys jų įgyvendinimo stebėseną, teigia SADM.

Tarybos steigimas numatytas penktadienį pasirašytame memorandume.

Dokumentą pasirašė Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos, Švietimo, mokslo ir sporto bei Kultūros ministerijos, Lietuvos savivaldybių asociacija bei šešios senjorus vienijančios nevyriausybinės organizacijos.

„Norime paskatinti glaudesnį senjorų, valstybės ir savivaldos institucijų bendradarbiavimą sprendžiant pagyvenusio amžiaus žmonėms aktualius klausimus. (...) Tikimės, kad šis susitarimas atvers platesnes galimybes senjorams būti įtrauktiems į sprendimų priėmimą, tiek nacionaliniu, tiek ir vietos savivaldos lygmeniu“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Susitarta stiprinti teisines sąlygas ir finansines paskatas vyresnio amžiaus žmonėms siekti užimtumo, o darbdaviams juos įdarbinti ir išlaikyti darbe, mažinti kliūtis jiems dalyvauti darbo rinkoje. Įsipareigota imtis veiksmų, kad būtų užtikrintas kokybiškų sveikatos priežiūros ir socialinių paslaugų prieinamumas senjorams, sudarytos sąlygos nuolat tobulėti, gerinti skaitmenines kompetencijas, naudotis kultūros vertybėmis, informacinių technologijų teikiamomis galimybėmis.

Jungtinių Tautų aktyvaus senėjimo indekso ataskaitoje nurodoma, kad Lietuvoje  maždaug 11 proc. vyresnio amžiaus žmonių dalyvauja socialinėje ir politinėje veikloje. Tuo metu kitose Europos Sąjungos šalyse šis skaičius siekia 27 procentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matosi

matosi portretas
tokie kaip lgbt perduoda savo pareigas seneliam /saviem/ is kom lygio su nkvd patyrtim kirkilas bastys sysas sakalas t....neprileidziant tautos isrinktu tikintis su sia sena sobla daryt itaka ju jauniems kvailiams kurie prisipolitino tiek kad paciam anukelui javu joks povilionis su kubos saika nebpades nes 1 be savo galvos toli nenuvaziuosi o d iedukas nezinia kiek trauks o susikoncentravusi neapykanta zmonems geru patarimu nesiulo o pati anuka veda neviltin nuo visu darbu atliekamu pro sukastus dantis ir dar simbestijos valdomam kaip ir visus su dktatoriska ugnele traukdama visus peklon ====== =
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių