Prezidentas įteikė apdovanojimus ypač nusipelniusiems tėvams ir globėjams

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį artėjančios Tėvo dienos proga ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojo tėčius ir globėjus.

Už nuopelnus tėvystei ir globai, už atsakingumą, pasiaukojimą, įkvepiantį pavyzdį savo bendruomenei ir visai visuomenei šalies vadovas apdovanojo 4 tėvus ir globėjus.

„Jūsų gyvenimo istorijos labai skirtingos, tačiau Jus visus vienija tai, kad drąsiai prisiėmėte tėvystės atsakomybę, nors kartais būdavo sunku, tekdavo susispausti, kažko atsisakyti. Jūs padovanojote didžiulę dovaną Lietuvai – užauginote gerus, tikslo siekiančius vaikus. Esame nepaprastai dėkingi Jums už tai“, – kreipdamasis į apdovanojimų ceremoniją susirinkusius tėčius sakė šalies vadovas.

Prezidento iniciatyva prieš dvejus metus buvo priimtos Valstybės apdovanojimų įstatymo pataisos, kurios leidžia valstybei išreikšti padėką ir pagarbą už nuopelnus auginant ir ugdant vaikus ne tik mamoms, bet ir tėčiams.

„Tegul šiandieniniai apdovanojimai būna kukli valstybės padėka už Jūsų bemieges naktis, stropumą, ryžtą, nuoseklumą ir svarbiausia – už jūsų tėvišką meilę. Juk be meilės viskas sustoja“, – į tėvus ir globėjus kreipėsi šalies vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių