Ministrė: susitarimą dėl švietimo planuojama pasirašyti iki kitų mokslo metų

Nacionalinį susitarimą dėl švietimo planuojama pasirašyti iki kitų mokslo metų, o kitą savaitę bus pradedamos konsultacijos dėl susitarimo teksto, sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„Pasirašyti susitarimą planuojame iki naujų mokslo metų pradžios, vyks nemažai diskusijų, nemažai konsultacijų, ir tikimės, kad toks ilgalaikis susitarimas bus pasirašytas“, – trečiadienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda sakė J. Šiugždinienė.

Pasak ministrės, konsultacijos dėl nacionalinio švietimo susitarimo teksto turėtų prasidėti kitą savaitę, šią savaitę kreiptasi į partijas, kad šios pasiūlytų savo atstovus derinti dokumento teksto.

Vyks nemažai diskusijų, nemažai konsultacijų, ir tikimės, kad toks ilgalaikis susitarimas bus pasirašytas.

„Premjerė šią savaitę išsiuntė laišką parlamentinių partijų vadovams kviesdama pasiūlyti asmenis, kurie galėtų dalyvauti konsultacijose dėl nacionalinio susitarimo, taigi nuo kitos savaitės pradėsime konsultacijas dėl nacionalinio susitarimo turinio, tuomet žinosime daugiau, kokios pagrindinės gairės, dėl kurių susitarimas bus pasirašomas“, – teigė J. Šiugždinienė.

Ministrė trečiadienį susitiko su prezidentu aptarti mokymosi karantino metu problemas, valstybinių egzaminų vykdymą, grįžimą prie kontaktinio ugdymo. planuojamus studijų pokyčius, planus dėl nacionalinio susitarimo.

Prezidento vyriausioji patarėja švietimui, mokslui ir kultūrai Jolanta Karpavičienė sakė, kad „nacionalinis susitarimas dėl švietimo yra strateginės svarbos klausimas, dėl to labai aktualu, kad tas procesas vyktų sklandžiai“.

Nacionalinis susitarimas dėl švietimo įtvirtintas naujos centro-dešiniųjų valdančiosios koalicijos susitarime, siekti tokio susitarimo tarp partijų ragina ir prezidentas G. Nausėda.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Koks prezidentas? Kokia svietimo ministre? Verslui nereikia mokintu vergu. Griestai protestuojam.

Anonimas

Anonimas portretas
Prezidentas?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių