Prezidentas siekia atleisti korupcija įtariamą Šiaulių teisėją

Prezidentas Gitanas Nausėda kreipėsi į Teisėjų taryba dėl korupcija įtariamo Šiaulių apygardos teismo teisėjo Raimundo Jurgaičio atleidimo, pirmadienį pranešė Prezidentūra.

Anot Prezidentūros, G. Nausėda patarimo atleisti R. Jurgaitį iš pareigų, jam savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą, kreipėsi susipažinęs su generalinio prokuroro pateikta medžiaga.

„Principingi sprendimai teisėjų etikos klausimais yra vienas esminių pasitikėjimą teismais visuomenėje didinančių žingsnių“, – pranešime cituojamas šalies vadovas.

Šiaulių apygardos teismo teisėjas buvo sulaikytas rugpjūčio viduryje, kai prezidentas panaikino jo teisinę neliečiamybę.

Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos vykdomame ikiteisminiame tyrime įtarimai taip pat pateikti dar keturiems fiziniams asmenims.

Anot teisėsaugos, duomenų apie galbūt nusikalstamus teisėjo veiksmus gauta tiriant įtariamą korupcinę veiklą – fizinių asmenų, pasinaudojusių savo pažintimis ir kita tikėtina įtaka, bandymą paveikti teismo sprendimą.

Ar R. Jurgaitis savo poelgiu pažemino teisėjo vardą svarstė ir pati Teisėjų taryba, tačiau pritrūko tikslios informacijos apie teisėjui inkriminuojamas nusikalstamas veikas ir jo pokalbių su kitais asmenimis turinį.

Teisėjas jam pareikštus įtarimus piktnaudžiavimu ir kyšininkavimu neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nukentejes

Nukentejes portretas
Ekselencija, nepamirškit savo krašto Klaipedos, cia tokiu dauguma ir jie nepajudinami

P.

P. portretas
Tik vieną? Reikėtų bent ketvirtadalį teisėjų siekti atleisti.

Regina Budginaitė

Regina Budginaitė portretas
Kada atleiskite korupcija įtariamus Kauno teisėjus, nes tokiu sprendimų, kuriuos priėmė nekorumpuotas teisėjas negalėjo padaryti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių