Šalies vadovai pareiškė užuojautą dėl S. Stačioko mirties

Prezidentas Gitanas Nausėda ir Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis dėl teisininko, vieno Konstitucijos kūrėjų Stasio Stačioko mirties pareiškė užuojautą jo artimiesiems ir kolegoms.

„Šiandien Lietuva neteko visą savo gyvenimą teisei ir mokslui paskyrusio, tikro savo šalies patrioto“, – rašoma Prezidentūros pranešime.

„Tai labai skaudi netektis teisininkų bendruomenei ir visai Lietuvai. Žmogus, kūręs Lietuvos pagrindus ir buvęs tikru pavyzdžiu daugeliui dėl savo gilios išminties ir nuoširdaus atsidavimo šaliai. Esame giliame lūdesyje išlydėdami tokią iškilią asmenybę ir būsime visada dėkingi už teisinį paveldą,“ – sakė V. Pranckietis.

Teisininkas, vienas Konstitucijos kūrėjų S. Stačiokas mirė pirmadienį eidamas 83-iuosius metus.

S. Stačiokas gimė 1937 metais Alytuje, baigė Vilniaus universitetą, studijavo Maskvos M. Lomonosovo universiteto aspirantūroje, vadovavo Teismo ekspertizės mokslinio tyrimo institutui.

Jis 1990-1992 metais dalyvavo rengiant Konstitucijos projektą, taip pat 1993-1996 ir 1999-2008 metais dirbo Konstitucinio Teismo teisėju, 1996-1999 metais buvo Seimo nariu.

S. Stačiokas 1996 metais apdovanotas Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to oZYS

to oZYS portretas
Jei esi oZYS ,tai tavo vieta tvarte,ant meslo kruvos ... ir tavo dienos .. visos iseigines ,tik ryti ir sikti...

o'Žys \\\\\.../////

o'Žys  \\\\\...///// portretas
Įdomu,kakią graudigą užuojautą Gitanas išreikš kai užlinks TSRS 'profesorius',dainujančios revoliucijos 'riteis',"prezidentas" wė wė wė Fon.Tikiuos 3 dienas bus išeginės, smagiai atšvęst.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių