Prezidentas padėkojo už Laisvę žuvusiųjų artimiesiems

Prezidentas Gitanas Nausėda su ponia Diana Nausėdiene susitiko su Sausio 13-ąją žuvusių aukų artimaisiais – vaikais, žmonomis, tėvais, seserimis, broliais – ir padėkojo Laisvės gynėjų šeimoms už apgintą Lietuvos laisvę.

Taip pirmoji pora prisijungė ir prie akcijos „Laisvės skambutis“, kviečiančios skambinti sausio įvykiuose dalyvavusiems žmonėms ir kartu prisiminti didžiąją dieną.

„Kai žmogus kritinėmis aplinkybėmis priima lemiamus sprendimus, jų pasirinkimas tikrai remiasi šeimoje išugdytomis vertybėmis. Jūsų šeimose lietuviškumo ir patriotizmo dvasia ryški ir akivaizdi. Nors Jūsų asmeniniai praradimai be galo skaudūs, tokia brangi auka nenuėjo veltui – šiandien pasiryžusiųjų Laisvės gynėjų dėka esame laisvi“, – kalbėjo prezidentas.

Šalies vadovo teigimu, istoriją kuria žmonės, realūs vyrai ir moterys, kažkieno vaikai ir tėvai, giminės, bendradarbiai, kaimynai. Amžina pagarba ir dėkingumas tam, kuris stojus apsisprendimo akimirkai suvokė, kad už savo šalį atsako ne kažkas kitas, o jis pats, ir ėmėsi veiksmų.

Nors Jūsų asmeniniai praradimai be galo skaudūs, tokia brangi auka nenuėjo veltui – šiandien pasiryžusiųjų Laisvės gynėjų dėka esame laisvi.

Žuvusių Vytauto Vaitkaus sūnus Robertas, Virginijaus Druskio žmona Asta, Apolinaro Juozo Povilaičio žmona Ona, Rolando Jankausko tėtis Bronislovas Jankauskas, Tito Masiulio mama Vitalija ir seserys Giedrė, Vilija, Rima, Artūro Sakalausko, savanorio, žuvusio per Maskvos pučą, mama Genovaitė ir sesuo Aušra pasakojo apie prieš trisdešimt metų išgyventas akimirkas, dalinosi savo požiūriu, kokia Lietuva yra dabar. Aukų artimieji be džiaugsmų pastebėjo ir ne vieną Lietuvos skaudulį, nepagarbos jos istorijai apraiškas, aptarė, kaip būtų galima stiprinti pilietiškumo ugdymą mokyklose.

Šalies vadovas paskambino ir Laisvės gynėjos Loretos Asanavičiūtės mamai Stasei Asanavičienei, su kuria kalbėjo apie laisvos Lietuvos kelią, palinkėjo jai sveikatos ir giedros nuotaikos.

Prezidentas pakvietė žuvusiųjų artimuosius, kai tik leis aplinkybės, Prezidentūroje aptarti jiems rūpimus Lietuvos ateities klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronius

Bronius portretas
Atsipeikėtite, straipsnis metų senumo

Alfoncas

Alfoncas portretas
Tai sautines tu zmoniu zaisdos buvo ,is nugaros!! Kulkos ejo per kakla I vidinius organus,at tik vieno nesuprantu zmogus stovedamas nuo RUSO kareivio per 25m staiga krito nuo kulkos!! Oho taip bent kulkos pas rusus, buvo pakildavo I ora ,o po to skrisdama nusiziuredavo auka,ir apsisukdama 180° staigiai pasirinkdavo auka,kaip taip imanoma!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių