Prezidentas kalba ir apie vakcinacijos centrų atsiradimą prie bažnyčių

Prezidentas Gitanas Nausėda atkreipia dėmesį, kad kol kas vyresniojo amžiaus gyventojų skiepijimas nuo COVID-19 vyksta vangiai. Šalies vadovas įsitikinęs, kad kol nebus vakcinuota didesnė vyresnių nei 65 metų gyventojų dalis, tol dar ne laikas pradėti masinę vakcinaciją.

„Tam, kad vakcinos nebūtų kažkur padėtos sandėlyje mes turime būti lankstūs. Kita vertus, jeigu mes leisimės į žemesnes grupes iš tų prioritetinių grupių, labai nesinorėtų, kad tos prioritetinės grupės taip ir būtų užmirštos“, – žurnalistams teigė G. Nausėda.

Prezidentas atkreipia dėmesį, kad užmiršti vyresniojo amžiaus žmones ir rinktis patogesnį kelią skiepijant kitas prioritetines grupes, būtų netinkama.

„Tai netinkamas požiūris, nes reikia pripažinti, kad šiandieną vyresnių nei 65 metų žmonių paskiepijome palyginus nedaug, skaičiai gerėja, bet gerėja per lėtai, o virš 80 metų amžių turinčių žmonių paskiepijome irgi gerokai mažiau nei daugelis kitų Europos Sąjungos valstybių“, – atkreipė dėmesį šalies vadovas.

Būtų pasinaudota ir pamaldų dienomis ir kažkokie mobilūs vakcinacijos centrai atsirastų ir prie bažnyčių, nes tai, kaip taisyklė, būtų orientuota į vyresnius žmones.

„Ką sako statistika: mirė 14 žmonių, iš jų 8 žmonės, kuriems daugiau nei 80 metų, jeigu jie būtų paskiepyti, deja, tenka kalbėti apie tai tariamąja nuosaka, šiandieną jie būtų turbūt gyvi. Štai toks ir skirtumas. Todėl mes neturime sakyti, ką galėjome, tą padarėme. Tikrai ne viską padarėme“, – taip pat akcentavo jis.

G. Nausėda akcentuoja, kad labai svarbu surasti, pasiekti vyresniojo amžiaus žmones. Prezidentas teigia, kad siekiant paspartinti vyresniojo amžiaus šalies gyventojų vakcinaciją vaidmenį gali suvaidinti ir Bažnyčia.

„Teko kalbėti ir su Bažnyčios hierarchais, jie pripažįsta, kad norėtų ir sutiktų, kad būtų pasinaudota ir pamaldų dienomis ir kažkokie mobilūs vakcinacijos centrai atsirastų ir prie bažnyčių, nes tai, kaip taisyklė, būtų orientuota į vyresnius žmones“, – sakė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventoja

gyventoja portretas
skiepykite tuos kurie nori o neverskite senukus skiepytis, juk visi pagyvenę turime kitų ligų esame alergiški, kraujai tirštėja o čia dar vakciną tau vos ne prievarta duoda kad dėk krešulių susidarymo greičiau mirtum ir dar pasakys kad nesusiję su skiepu čia aš taip manau

Vargse Lietuva

Vargse Lietuva portretas
dar karta isitikinau,kad kvailas

bla bla

bla bla portretas
o prie ko čia tos bažnyčios? Siūlau geriau prie barų
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių