Prezidentas įteikė Vasario 16-osios proga paskirtus Valstybės apdovanojimus

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį įteikė Vasario 16-osios proga paskirtus Valstybės apdovanojimus.

Vasario 16-osios – Valstybės atkūrimo dienos proga prezidentas už nuopelnus Lietuvai, už jos vardo garsinimą pasaulyje Lietuvos valstybės ordinais ir medaliais paskelbė apdovanojantis labiausiai šaliai nusipelniusius asmenis – įvairiausių profesijų ir skirtingų biografijų žmones: iškilius kultūros, visuomenės veikėjus, mokslininkus, ištikimus Lietuvos draugus užsienyje, taip pat tuos, kurie rizikavo gyvybe, gindami savo šalį ar gelbėdami žmones.

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Valstybės apdovanojimų ceremonija negalėjo vykti gyvai, simboliška, kad prezidentas galėjo asmeniškai įteikti paskirtus apdovanojimus artėjant kitai reikšmingai datai – Liepos 6-ajai – Valstybės dienai.

„Kiekvienas iš Jūsų kuriate istoriją dabarties akimirkose – ir kaip tam tikrų bendruomenių ar politinės tautos nariai, ir kaip unikalios asmenybės su savais talentais, savitu požiūriu į pasaulį ir gebėjimu jį keisti“, – ceremonijos metu apdovanotiesiems sakė šalies vadovas.

Atskirą žodį prezidentas skyrė medicinos darbuotojų, apdovanotų Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi po mirties, artimiesiems.

„Šiandien noriu išreikšti išskirtinę pagarbą ir dėkingumą mūsų visiems medikams, slaugytojams, pagalbiniams ligoninių darbuotojams, savanoriams - visiems, kurie nepaisydami pavojų kasdien grūmėsi su pavojingu virusu. Vedami pirmyn pareigos jausmo ir puikiai žinodami apie gresiantį pavojų, jie darbavosi ir tebesidarbuoja aukščiausios rizikos gydymo įstaigose, dažnai pranokdami įprastines žmogaus fizinių ir dvasinių galių ribas. Šiandien dalies kovotojų su COVID-19, deja, nebėra su mumis, tačiau mes niekada nepamiršime jų parodytos drąsos ir ryžto“, – sakė prezidentas.

Už pasiaukojimą, tvirtą pareigos jausmą ir išskirtinę drąsą, pademonstruotą itin sudėtingomis COVID-19 aplinkybėmis gelbstint gyvybes, Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiai šiemet skirti 33 Lietuvos medicinos darbuotojams, didžiajai daliai jų - po mirties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių