Prezidentas: Bažnyčios vertybės ir principai visada daug reiškė Lietuvai

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį kartu su pirmąja ponia Diana Nausėdiene dalyvavo Kauno arkivyskupo metropolito Kęstučio Kėvalo ingreso iškilmėse Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje.

„Bažnyčios vertybės ir principai Lietuvai visada reiškė labai daug. Jie lydėjo mus tada, kai mūsų sukilėliai ėjo kartu su kunigais į mirtį, kuomet mūsų žmonės kentėjo tragiškas kančias, vežami į sibirus, kada mūsų disidentai, kovotojai už Lietuvos laisvę, kentėjo nuo priespaudos ir patyčių sovietinės okupacijos metais. Jūsų išpažįstamas žodis, Dievo žodis, lydėjo mus ir tada, kai mus puolė – ir tebepuola – nematomas priešas, gerokai sujaukęs mūsų kasdieninį gyvenimą“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas išreiškė viltį, kad naujasis Kauno arkivyskupas ir toliau daug dėmesio skirs socialiniam-ekonominiam Katalikų Bažnyčios mokymui, taip pat kels pagarbos, pasitikėjimo, sutarimo vertybes, apie kurias šiandien per mažai girdime Lietuvoje. Šalies vadovas, kaip sakoma Prezidento komunikacijos grupės pranešime, palinkėjo Kauno arkivyskupui nuoseklumo, stiprybės ir kantrybės.

Jūsų išpažįstamas žodis, Dievo žodis, lydėjo mus ir tada, kai mus puolė – ir tebepuola – nematomas priešas, gerokai sujaukęs mūsų kasdieninį gyvenimą.

Popiežius Pranciškus K. Kėvalą paskyrė Kauno arkivyskupu metropolitu 2020 m. vasario 19 d.

Naujojo arkivyskupo ingreso iškilmės turėjo įvykti balandžio 13 d., tačiau dėl karantino buvo perkeltos į birželio 24-ąją, kai švenčiamas Kauno arkivyskupijos dangiškojo globėjo Šv. Jono Krikštytojo gimimas.

Arkivyskupas K. Kėvalas yra penktasis ordinaras Kauno arkivyskupijos istorijoje nuo 1926 metų ir tęsia didžių jos ganytojų, kaip pirmasis arkivyskupas, Šventojo Rašto vertėjas Juozapas Jonas Skvireckas, kardinolai Vincentas Sladkevičius MIC bei Sigitas Tamkevičius SJ, arkivyskupas Lionginas Virbalas SJ darbus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
musu prezidentas yra katalikas ir gyvena tradicineje seimoje todel jis palaike kuniga toliata .taip ir turi elgtis padorus zmogus

To to A+A

To to A+A portretas
Nenoriu bausti nė vieno kunigo ir ne aš teisėja. Tiesiog liko nuoskauda ir nusivylimas žmogumi, kurį iki tol labai gerbiau. Gerbiu ir dabar. Kaip sakoma, nepagautas - ne vagis, bet tokia informacija pasiekdavo. O pagarba mirusiam - šventas reikalas.

VOX POPULI

VOX POPULI portretas
"Korona tikroji dievo valia, vandenėlis bažnyčiose šėtonu prasmirdo".
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių