Prezidentas atleido iš pareigų neblaivų vairavusį teisėją V. Karšulį

Prezidentas Gitanas Nausėda už teisėjo vardą pažeminusį poelgį atleido Vilniaus regiono apylinkės teismo Vilniaus rajono rūmų teisėją Vaclavą Karšulį.

Prezidentas dekretą pasirašė praeitą savaitę, atsižvelgdamas į Teisėjų tarybos patarimą bei vadovaudamasis Konstitucija ir Teismų įstatymu.

Teisėjų taryba per neeilinį posėdį nusprendė patarti prezidentui atleisti iš pareigų Vilniuje liepos 12 dieną neblaivų vairavusį ir avariją sukėlusį teisėją.

Nutarime konstatuojama, kad V. Karšulis savo veiksmais pažeidė teisėjų etikos kodekso nuostatas, savo elgesiu pažemino teisėjo vardą, pakenkė visos bendruomenės autoritetui.

Prezidentūra skelbė, kad tai jau penktas atvejis per pastaruosius trejus metus, kai teisėjui keliamas atsakomybės klausimas dėl vairavimo neblaiviam.

Kaip skelbė Policijos departamentas, praeitą savaitę, liepos 12-osios pavakare, apie 16 val. 33 min., Šeškinės gatvėje, neblaivaus vairuotojo vairuojamas automobilis „Mitsubishi Cleartec“ sukėlė eismo įvykį. Jame dalyvavo keturi automobiliai. Vieną automobilių vairavo nėščia moteris, ji pasiskundė pilvo skausmais, todėl medikai ją išvežė į ligoninę.

„Mitsubishi“ vairavusiam V. Karšuliui fiksuotas 1,85 promilės girtumas, dėl vairavimo išgėrus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apylinkės teisėją skiria ir atleidžia prezidentas prieš tai gavęs Teisėjų tarybos pritarimą.

V. Karšulis teisėju dirbo apie 20 metų, nagrinėjo baudžiamąsias ir administracines bylas, taip pat ėjo ikiteisminio tyrimo teisėjo pareigas. Iki pensijos jam buvo likę metai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ale

Ale  portretas
Teisėjai masiškai važinėja girti !.. Užtat ir atsirado poreikis didesnių atlyginimų .....

Svarbu

Svarbu portretas
Visus su MRU diplomais atskirti lygiai kaip pasiutusius šunis. Jų negalima prileisti prie jokios tarnybos ar darbo, renkamų pareigų, teismų, prokuratūrų, postų valdiškos kėdėse, savivaldoje ar Seime. Žala valstybei padaryta milžiniška. Ir epopėja iš serijos : TURI IDIOTĄ NARKOMANĄ VAIKĄ AR ANŪKĄ, įstatyk į mokslus MRU, taps prokuroru, tęsiama. Paskendo Lietuva korumpuotų degradavusiųjų iš MRU liūne. N
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių