Premjero akiratyje – Lietuva be tabako dūmų

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis penktadienį Klaipėdoje susitiko su pirmaisiais užsienio investuotojais nepriklausomoje Lietuvoje – lankėsi pasaulinės tabako kompanijos „Philip Morris“ fabrike. Premjerui pristatyti tabako pramonėje vykstantys pokyčiai, aptartos bendrovės investicijos ir planai. Daug dėmesio susilaukė ir šiandien itin aktualios temos – akcizai tabako gaminiams, nelegalios rinkos problemos bei tarptautinio darbdavio kuriama vertė Lietuvos darbo rinkai.

Premjero teigimu, tvirta užsienio investuotojų padėtis valstybėje yra vienas iš prioritetų siekiant ekonominio augimo.

„Glaudus valstybės, verslo bei mokslo bendradarbiavimas – itin svarbus veiksnys kuriant tvirtą valstybės pamatą. Tokie strateginiai investuotojai ne tik ženkliai prisideda prie bendro šalies biudžeto, bet ir atneša daug kitokių naudų – kuriamos darbo vietos, formuojama aukšto lygio darbo kultūra“, – sakė S. Skvernelis.

Susitikimo metu premjeras susipažino ir su šiuo metu kompanijoje vykstančia verslo transformacija, kai nuo cigarečių gamybos pereinama prie inovatyvių bedūmių tabako gaminių, mažinančių rūkymo  žalą.

Pasak „Philip Morris Baltic“ generalinio direktoriaus Mindaugo Dacio, sparčiai besivystančios technologijos padeda spręsti rūkymo ir su juo susijusias pasyvaus rūkymo problemas. Pastaruoju metu dalis kompanijos gamyklų Europoje pertvarkomos, pritaikant jas gaminti bedūmius tabako gaminius.

„Klaipėdos fabrikas dėl savo kokybinių parametrų ir aukštos kvalifikacijos specialistų galėtų būti viena tų vietų, kur būtų galima gaminti ir naujoviškus produktus. Tik tam, žinoma, reikia ne tik verslo, bet ir valdžios institucijų suinteresuotumo“, – apie kompanijos planus dėstė M.Dacys.

Premjeras su „Philip Morris“ atstovais aptarė ir visuomenės sveikatingumo bei priklausomybių prevencijos aktualijas. Susitikimo dalyviai išreiškė viltį, kad diskusijos šia tema Lietuvoje bus tęsiamos, surandant visuomenės sveikatai naudingiausių sprendimų.

Premjeras neatmetė galimybės, kad 2020-2030 Lietuvoje galėtų būti įgyvendinta prieš cigarečių rūkymą nukreipta programa „Lietuva be tabako dūmų“.

„Philip Morris“ – pirmasis užsienio investuotojas nepriklausomoje Lietuvoje. Nuo 1993-iųjų bendrovė jau investavo per 310 mln. eurų.

„Philip Morris“ yra trečias didžiausias mokesčių mokėtojas šalyje, per pastarąjį dešimtmetį į valstybės biudžetą sumokėjęs daugiau nei 2 mlrd. eurų mokesčių. Kasmet įmonė išlieka ir daugiausiai mokesčių sumokančių įmonių trejetuke. Per 2018 m. į šalies biudžetą sumokėta 191 mln. eurų įvairių mokesčių. Bendrovė per savo veiklos metus iš viso Lietuvoje sukūrė daugiau nei 1200 darbo vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uz dudorių nebalsuosiu

Uz dudorių nebalsuosiu portretas
pagaliau laikraštis pašalino nukvakėlio nulėpausio grabaliausko portretą. Gėda liberalam

TIKRA TIESA

TIKRA TIESA portretas
KOKTU Taip, Kongas turetu nesirodyti, bet reiketu KLAIPEDOS PORTALA PRIDUOTI VRK, kad nubaustu, nes ti jau pazeidimas.

Blednalycas

Blednalycas portretas
Tie, kas rūko yra indėnai. Dar veidus išsidažykite indėniškai ir plunksnas užsidėkite: tris ant galvos, vieną - į užpakalį.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių