Premjeras: aš tikrai negaliu pasakyti, kiek mokytojams didės algos

  • Teksto dydis:

Pedagogams rengiantis mitingui, premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad jų atlyginimo didinimas bus planuojamas atsižvelgiant į valstybės finansines galimybes.

Pedagogams rengiantis mitingui, premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad jų atlyginimo didinimas bus planuojamas atsižvelgiant į valstybės finansines galimybes.

„Tikrai mes esame pasiruošę didinti darbo užmokestį, bet pagal mūsų valstybės turimas finansines galimybes“, - LRT radijui sakė premjeras.

Anot jo, nepamatuoti finansiniai sprendimai gali sukelti valstybei sunkumų.

„Manau, kad mes deramu būdu tikrai išspręsime šituos klausimus, bet tikrai aš negaliu pasakyti, ar 6, ar 5, ar 8 procentais galės didėti darbo užmokestis. Reikia gyventi pagal valstybės finansines galimybes, nes nepamatuoti finansiniai sprendimai ilgalaikiam procese gali iššaukti finansinių sunkumų“, - dėstė A.Butkevičius.

Trečiadienį per mitingą prie Vyriausybės pedagogai reikalaus, kad didėtų švietimui skiriama bendrojo vidaus produkto (BVP) dalis ir 2020 metais būtų pasiektas tarptautinių organizacijų rekomenduojamas 6 proc. dydis. Mokytojai taip pat siekia, kad Vyriausybė kartu su profesinėmis sąjungomis parengtų ilgalaikę pedagogų atlyginimų kėlimo programą, kuri pradėtų veikti nuo 2015 metų. Be to, mokytojai nori, kad būtų garantuotos saugios sąlygos švietimo įstaigose.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ trečiadienį rašo, kad jei nebus įsiklausyta į reikalavimus dėl švietimo finansavimo didinimo ir mokinių klasėse skaičiaus mažinimo, profsąjungos grasina rudenį surengti neterminuotus streikus. Planuojama spalio pradžioje surengti įspėjamąjį streiką, o lapkritį - ilgalaikius neterminuotus streikus.


Šiame straipsnyje: mokytojaialgospremjeras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam alga auga

Kam  alga auga  portretas
Pernai spalio 1. atstatė algas teisėjam.....---- Šiemet sausio 1 ---dideliem valdininkam, milijonieriam ir šimtatūkstantieriam. Tai labai smogė per pasitikėjimą valstybe ir teisingumu. O per TV nuolat krykštauja bankų analitikai ir kitokios kalbančios galvos ---kad atlyginimai AUGA . Auga , jūs tik įsivaizduokit, bibliotekininkės, mokytojos , kitos biudžetininkės .

verute

verute portretas
o gal valdzios vyrai tegul sulygina savo atlyginimus su liaudim?700lt. i rankas ir jokiu lengvatu, taip pat baudziamoji atsakomybe kaip visiems lietuvos pilieciams?zmoniu liko tik puse, tai gal ir seimo zmogenu sumazint per puse?ne per daug jie mums kainuoja?nors i viena klausima atsakytu komunistu vadas?

agentas

agentas portretas
kazkaip tai skystokai pakalba premjeras.truksta konkretumo,blaskosi zmogelis.gal suprato, kad prie lovio nera taip lengva?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių