Premjeras pyksta dėl uzbekų grasinimų užkrėsti kitus: tokie asmenys bus deportuojami

  • Teksto dydis:

Savaitės pradžioje paaiškėjo apie logistikos bendrovėje „Hegelmann Transporte“ išplitusį koronaviruso židinį. Susirgusių iš Uzbekijos dirbti atvykusių tolimųjų reisų vairuotojų elgesys išties baugina – asmenys grasina išeiti iš gydymo įstaigos ir užkrėsti aplinkinius. Apie situaciją Kaune pasisakė ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Atvejis Kaune su koronavirusu užsikrėtusiais asmenimis iš Uzbekistano akivaizdžiai parodė, jog turime tobulinti užsieniečių atvykimo į Lietuvą tvarką. Sprendimas toks: atvykstantiems iš vadinamųjų trečiųjų, ne EBPO šalių, bus privalomas testavimas nuo COVID – 19 ir dviejų savaičių izoliacija“, – feisbuke rašė premjeras.

Trečiadienio vakarą žiniasklaidoje pasirodė gąsdinantys uzbekų pasisakymai. Asmenys teigė, kad jei nesulauks tinkamos medicininės pagalbos – išeis iš gydymo įstaigos ir užkrės kitus žmones, informuoja portalas tv3.lt.

Į pasisakymus „išeisiu į miestą ir užkrėsiu kitus“ ir panašius arba atitinkamą elgesį bus reaguojama griežtai ir principingai.

Apie tokį nerimą keliantį uzbekų elgesį pasisakė ir S. Skvernelis. „Noriu labai aiškiai pabrėžti dar vieną dalyką. Netoleruosime tokių grasinimų, apie kuriuos skelbiama žiniasklaidoje. Į pasisakymus „išeisiu į miestą ir užkrėsiu kitus“ ir panašius arba atitinkamą elgesį bus reaguojama griežtai ir principingai. Viza tokiems asmenims bus naikinama, jie patys bus deportuojami iš Lietuvos. Šiuo konkrečiu atveju, mano žiniomis, policijos pareigūnai jau dirba, tyrimas atliekamas ir bus imamasi reikiamų priemonių“, – apie veiksmus dėl netoleruotino užsikrėtusiųjų elgesio rašė S. Skvernelis.

Primename, kad apie protrūkį Kauno transporto įmonėje portalas kauno.diena.lt pranešė savaitės pradžioje. Antradienio vakarą bendrovėje „Hegelmann Transporte“ nustatyta net 14 naujų koronaviruso atvejų. Tačiau trečiadienį paaiškėjo, kad užsikrėtusiųjų skaičius auga.  Pranešta, kad koronavirusu iš viso yra užsikrėtę 19 transporto paslaugų įmonės „Hegelmann Transporte“ darbuotojų ir atvykusių joje įsidarbinti asmenų. Dauguma jų – uzbekai. Matoma, kad jie užsikrėtė ne Lietuvoje, o čia atvyko jau sirgdami.

„Vienas vairuotojas ir viena instruktorė, vykdžiusi mokymus. Visi darbuotojai ištirti, laukiame tyrimo rezultatų“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė NVSC Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Orina Ivanauskienė. Anot jos, abu šie žmonės užsikrėtė Lietuvoje nuo iš Uzbekijos atvykusių tolimųjų reisų vairuotojų.

Netoleruosime tokių grasinimų, apie kuriuos skelbiama žiniasklaidoje.

Užsikrėtusieji lankėsi „Urme“

Paaiškėjus pirminei informacijai, kad į Kauną su koronaviruso užkratu atvykę uzbekai lankėsi prekybos miestelyje „Urmas“, imamasi tirti, ar neužsikrėtė jo darbuotojai. Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad pradedami tikrinti prekybos miestelio „Urmas“ darbuotojai.

Paprašytas patikslinti turimą informaciją apie „Urmo“ darbuotojų kontaktus su užsikrėtusiais uzbekais, P. Keras sakė negalįs patvirtinti ir nurodyti, kiek užsikrėtusiųjų virusu, kiek kartų, kaip ilgai lankėsi minėtame prekybos miestelyje.

Jis dar negalėjo įvardinti konkretaus skaičiaus, kiek „Urmo“ darbuotojų bus tiriama dėl koronaviruso. „Kaip tik sudarinėjame ir analizuojame tą situaciją. „Urmo“ administracija kaip tik sudarinėja sąrašus. Per keletą dienų matysime, kokie galutiniai galėtų būti skaičiai žmonių, kurie galėjo turėti sąlytį“, – sakė P. Keras.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas Lietuvojekoronavirusas Kauneužsikrėtę uzbekaiCOVID-19 saviizoliacijauzbekų grasinimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Neįsileist, tai nereiks deportuot

kam čia dar aiškinti

kam čia dar aiškinti portretas
reik iškart visus surinkt ir deportuot,bei panaikinti vizas.Jų šalyje šitoks sergamumas,o pas mus įleidžia be jokio patikrinimo.

Ir taip kalba premjeras?

Ir taip kalba premjeras? portretas
Nejaugi premjerui nėr ką veikti :) jis ir apie Kauno Uzbekus turi nuomone? Nejaugi vietine policija susitvarkyti negali? O gal čia bandymas kazka paslėpti po kilimu ? Na taip, serga. Sakoma kad ir sveiki, nejaučiantys simptomų, gali būti viruso nešiotojai. Ir juos gal deportuokime.
VISI KOMENTARAI 81

Galerijos

Daugiau straipsnių