Prasideda „Maisto banko“ akcija: padėkite nepasiturintiesiems

  • Teksto dydis:

Penktadienį Lietuvoje prasideda „Maisto banko“ akcija: 74 miestų prekybos centruose ir parduotuvėse savanoriai kvies pirkėjus nupirkti ir paaukoti ilgiau negendančių maisto produktų nepasiturintiesiems.

Tradiciškai prašoma aukoti kruopų, miltų, makaronų, aliejaus, cukraus, konservų, saldumynų.

Paaukotas maistas prieš Šv. Velykas bus išdalytas labiausiai nepasiturinčioms šeimoms, dalis paaukoto maisto atiteks vaikų dienos centrams ir vasaros stovykloms.

Penktadienį akcija vyks nuo 15 valandos, ji taip pat tęsis nuo šeštadienio ryto.

Taip pat bus formuojamas rezervas kritinių situacijų atvejais padėti šeimoms, laikinai netekusioms pajamų šaltinio, ypač gyvenančioms atokiau nuo didžiųjų šalies miestų.

Paramą maistu skurdžiai gyvenantiems po „Maisto banko” akcijos vėliava rinks 350 socialinių organizacijų – tarp jų ir „Caritas“, maltiečiai, Raudonasis kryžius, „Gelbėkit vaikus“ ir kitos.

Geradarių dovanojamą maistą parduotuvėse rinkti savanoriškai padės moksleiviai ir studentai, bendruomenių aktyvistai, socialiai atsakingo verslo įmonių kolektyvai.

Praeitos „Maisto banko” akcijos metu į pagalbą pasitelkta 8650 savanorių.

„Maisto banko“ akcija vyksta 27 kartą. Organizatoriai suskaičiavo, kad pastarąjį kartą „Maisto banko” akcijoje paaukota daugiau nei 140 tūkst. kartų.

Vidutiniškai vienu kartu paaukojama maždaug už 3,6 euro, daugiausiai – didmiesčiuose. Pernai vykusių „Maisto banko” akcijų metu šalies gyventojai nepasiturinčių maitinimui perdavė maisto už daugiau nei milijoną eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da Luna

Da Luna portretas
laikas jau seniai pamiršti pavadinima ir paprašaikas stovinčias rankas ištėses padėkite aukokite nepasiturintiems , juk visi yra vienodo stovio ugio laikisenos ir išmoku juk yra mokama, taip kodėl jurgis dar sugeba nusipirkti maisto vaistu mokesčius mokėti, ir juk aš su žmona esu pensininkai mano amžius m, 80, žmonos 66 metai, juk man priklauso ir senelio lengvatos šildimui mokėsčiu mokejimui juk savivaldybėse žino kiek gyvena tame būtę žmoniu ir koki amžių turi, tik pasižiūrėk į kompa ir aiškiai matai, bet to nedaro eik kišk nosi pas biurokratus o tie ten sėdi vos subine kilnoja ir pasakas kuria kokiu tik nereikia , bet užtai bedarbiui tinginiui jau banko akcijos padėkite staugaus žaibo greitumu varo kas mėn, o kokie mes esame geri, tinginiams, visokio plauko pasileidusiems rinkti ir idarbinti laukuose juk ten ranku darbo stigis yra atskirti visus iki vieno be akciju, idarbinti, bus normos , galas tinginiui, veltjedžiui, atėjo,

o

o portretas
o ką padarė patys stokojantys dėl savęs, savo vaikų?Ar tik - duokite, duokite, duokite...

praeitis

praeitis portretas
sveiki sugryze i feodalizma.…!
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių